Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 5 (7617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În cartierul Ițcani

Bălți imense, la intrarea pe strada Alexandru Voievidca, ce așteaptă asfaltul de ani de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zona Gării Ițcani, care făcea odinioară parte din marele Imperiu Austro-Ungar, există o stradă care poartă numele cunoscutului folclorist și muzicolog român, dirijor de cor și orchestră din zona Bucovinei Alexandru Voievidca.

Dacă pe vremuri strada a rezistat foarte bine la stadiul “de pământ”, cu straturi de pietriș puse pentru a se circula mai bine, acum, când prea puțini mai merg pe jos, ci mai mult cu mașinile, “carosabilul” se deteriorează imediat. Asta s-a întâmplat și cu strada Alexandru Voievidca, care, cel puțin pe partea de intrare, arată deplorabil.

Bălți imense tronează în mijlocul drumului și pe laterale, încât, dacă vii pe jos, cu greu ai pe unde să te strecori. Iar cum în zonă stau mulți oameni în vârstă, dar și copii care au de mers la școală (de cum se va redeschide), situația nu e deloc plăcută. Nici măcar pentru cei cu mașini, care trec din groapă în groapă, adâncindu-le și sporindu-le numărul.

Culmea, nu se poate spune că strada a fost uitată de cine știe când și așa a ajuns din nepăsare. La început de decembrie au venit utilajele trimise de primărie și au balastat strada. Pe 22 decembrie au revenit, la solicitarea oamenilor din zonă, care se afundau în noroi. După nici două săptămâni, strada arată ca din alte vremuri…

“Ar fi timpul să vină și la noi măcar cu un strat de asfalt, să fie circulabilă măcar o perioadă. De atâta pietriș de cât s-a tot pus s-a ridicat nivelul carosabilului de vom ajunge să fie curțile mai jos decât strada... Am făcut solicitări și în anii anteriori să fim prinși pe lista de investiții, am mers cu listă de semnături, dar nici un răspuns… Ne simțim ignorați de autorități”, spune Corina Derla, care vrea ca și anul acesta să depună cerere la Primăria Suceava, ori chiar să meargă cu alți locuitori din zonă în audiență, la primar sau viceprimari, oricare e dispus să îi asculte și să ia în calcul modernizarea străzii Alexandru Voievidca și a celor adiacente - Merilor, Perilor și fundătura Aurel Vlaicu, astfel încât să beneficieze de condiții de oraș.

Dacă pe alte străzi nu sunt îndeplinite condițiile pentru asfaltare, nefiind aduse încă utilitățile, aici există deja atât apă, canalizare, cât și gaz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălți imense, la intrarea pe strada Alexandru Voievidca, ce așteaptă asfaltul de ani de zile.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bălți imense, la intrarea pe strada Alexandru Voievidca, ce așteaptă asfaltul de ani de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Napolitane cu ciocolată (de post) Este o rețetă veche, rapidă, ieftină, de post, foarte gustoasă și care nu cere pricepere în bucătărie. Napolitanele astfel pregătite se păstrează la temperatura camerei, în bucată întreagă, învelită în hârtie, nu... Citeşte