Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 1 (7613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tratament

Numărul sucevenilor care s-au vindecat de Covid a trecut de 14.000

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a informat că până duminică, 3 ianuarie, conform datelor transmite de către Direcția de Sănătate Publică, nu mai puțin de 14.011 de suceveni care s-au infectat cu noul coronavirus au fost declarate vindecate. Potrivit aceleiași surse, de sâmbătă și până duminică, în județ au fost internate 21 persoane diagnosticate cu Covid-19, iar în același interval de timp fiind externate 18 persoane declarate vindecate.

De asemenea, din informarea oficială a Grupului de Comunicare Strategică reiese că numărul cazurilor noi de coronavirus din județul Suceava a rămas constant în ultimele două zile. Astfel, sâmbătă, dar și duminică în județ s-au înregistrat câte 66 de noi îmbolnăviri cu Covid-19. De sâmbătă și până duminică, în județ au fost efectuate 313 de teste Covid. De la începutul pandemiei și până în momentul de față în județul Suceava s-au înregistrat 15.858 de cazuri de coronavirus.

 

Rata de infectare în municipiul Suceava a scăzut din nou

În același timp, dintr-o informare a Prefecturii Suceava reiese că rata de infectare cu noul coronavirus din municipiul Suceava a scăzut în ultimele 24 de ore. Dacă în cursul zilei de sâmbătă incidența cumulată la 14 zile din municipiul reședință de județ era de 1,86 de cazuri de Covid la mia de locuitori, aceasta a scăzut duminică la 1,78.

În ceea ce privește rata de infectare la nivel județului, aceasta a crescut ușor duminică, de la 1,19, cât a fost sâmbătă, la 1,2 cazuri la o mie de locuitori. Județul Suceava se menține astfel, în continuare, în „zona verde”, cu o rată de infectare mai mică de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

În aceeași informare se arată că duminică, din cele 114 localități din județ, 17 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava mai sunt 934 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La aceeași dată în județ mai sunt patru localități în scenariul roșu, respectiv Dornești, cu o rată de infectare de 3,76, Gura Humorului – 3,04, Ilișești – 3,74 și Pojorâta – 3,02.

Tot duminică, în județ erau 808 de persoane în carantină și 538 în izolare la domiciliu

 

Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean mai avea un pat liber pentru pacienții Covid

Prefectura Suceava a mai informat că în cursul zilei de duminică, din totalul celor 526 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 172 sunt diagnosticați cu Covid-19, 93 de pacienți sunt în zona tampon și 261 sunt cu alte afecțiuni. Din cei 172 de pacienți Covid, 10 prezintă forme ușoare, 85 sunt internați cu forme medii ale bolii, 58 prezintă forme severe și 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția de anestezie și terapie intensivă, iar dintre aceștia nouă pacienți sunt ventilați neinvaziv și trei ventilați invaziv.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, duminică, de 331 paturi libere, din care 56 pentru pacienți Covid-19, 183 în sectorul non-Covid și 92 pentru zona tampon.

La unitatea de terapie intensivă a Spitalului Județean mai era disponibil, la aceeași dată, un singur pat pentru pacienți Covid, 19 ventilatoare libere, din care 8 pentru pacienții Covid-19, și 11 pentru pacienții non-Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 301 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 106.

În spitalele din județ sunt disponibile 142 de locuri Covid și 111 locuri pentru zona tampon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul sucevenilor care s-au vindecat de Covid a trecut de 14.000.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul sucevenilor care s-au vindecat de Covid a trecut de 14.0000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pește marinat în oțet (rețeta veche) Acesta este un preparat care ne va face să ne uităm zile în șir precum pisica la acvarii... Se face foarte ușor, dar așteptarea este destul de lungă până ce este finalizat și poate fi consumat. Merită însă efortul și așteptarea,... Citeşte