Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 1 (7613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cifre oficiale

Creștere alarmată a mortalității și bilanț negativ major al populației din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Datele oficiale adunate de Direcția Județeană de Statistică Suceava cu privire la demografie și sporul populației arată o evidentă creștere a mortalității în anul 2020, care a dus, implicit, și la un bilanț natural negativ major, cu un număr de decese care depășește cu mult numărul nașterilor. Asta în condițiile în care Suceava era unul din puținele județe din România care avea un echilibru între decese și nașteri, ba chiar un ușor spor natural pozitiv. Datele la care facem referire în acest material se referă la primele zece luni din 2020, perioadă din care s-au contabilizat toate datele necesare analizei statistice.

Datele oficiale arată că, în octombrie 2020, în județ au decedat 859 de persoane, numărul deceselor înregistrate în luna octombrie 2020 fiind mai mare cu 147 decese față de luna septembrie 2020 şi cu 180 decese mai mare față de luna octombrie 2019.

”În perioada 1.01-31.10.2020, conform datelor operative, județul Suceava a înregistrat spor natural negativ, de 1.066 persoane. În perioada similară din anul precedent, în județul Suceava s-a înregistrat un spor natural al populației pozitiv, de 138 persoane”, se arată în analiza Direcției Județene de Statistică Suceava.

Așadar, de la un spor pozitiv, chiar dacă mic, de 138 persoane, în anul 2019, în 2020 s-a ajuns ca numărul decedaților să îl depășească cu peste 1.000 pe cel al nou-născuților. Ori, altfel spus, fiind vorba de zece luni, lunar numărul deceselor a depășit, în medie, cu o sută, numărul de nou-născuți.

Tendința de scădere accentuată a populației se vede în statistici și la nivel național.

Numai în octombrie 2020,la nivel național, sporul natural al populației a fost negativ, de 10.945 persoane.

Aceste decalaje nedorite s-au produs în mare parte pe fondul creșterii mortalității care, într-o măsură importantă, poate fi pusă și pe seama pandemiei care a dat lumea peste cap și a dus la decese la mai toate categoriile de vârstă.

În privința nou-născuților, datele pe care le avem la dispoziție, cu privire la octombrie 2020, arată un număr relativ constant al acestora:

În octombrie 2020, în județ s-au înregistrat 711 născuți vii, cu 93 mai puțini decât în septembrie 2020, dar în creștere cu 61 de copii față de octombrie 2019.

În altă ordine de idei, în județul Suceava în luna octombrie 2020, s-au oficiat 349 căsătorii, numărul lor fiind mai mic cu 162 căsătorii față de luna septembrie 2020. Comparativ cu luna octombrie 2019 numărul căsătoriilor a scăzut cu 15 căsătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere alarmată a mortalității și bilanț negativ major al populației din Suceava.
 Vizualizări articol: 3840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Creștere alarmată a mortalității și bilanț negativ major al populației din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pește marinat în oțet (rețeta veche) Acesta este un preparat care ne va face să ne uităm zile în șir precum pisica la acvarii... Se face foarte ușor, dar așteptarea este destul de lungă până ce este finalizat și poate fi consumat. Merită însă efortul și așteptarea,... Citeşte