Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 1 (7613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pește marinat în oțet (rețeta veche)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acesta este un preparat care ne va face să ne uităm zile în șir precum pisica la acvarii... Se face foarte ușor, dar așteptarea este destul de lungă până ce este finalizat și poate fi consumat. Merită însă efortul și așteptarea, pentru că vom obține ceva delicios, sănătos și foarte accesibil ca preț. Este rețeta foarte veche a preparatului și chiar dacă pare să conțină cantități enorme de sare și oțet, nu este indicat să o modificați dacă doriți să obțineți gustul plăcut original.

Avem nevoie de:

1 kg de macrou congelat sau alt pește oceanic, 3 cepe medii, un morcov nu prea mare, 2 căței mari de usturoi, 150g sare neiodată ( sare mare pentru murături), 250 ml oțet din vin, o foaie mare de dafin, o linguriță piper boabe, 3-4 boabe de ienibahar, o lingură boabe de muștar și 2 frunze de salvie (opțional)

Preparare:

Curățăm și spălăm bine peștele în interior și îndepărtăm coada și capul. Trunchiul îl tăiem transversal în felii de 2 degete grosime (sau îl transformăm în fileuri cu piele și le tăiem fâșii lungi dacă avem timp să ne jucăm). Punem peste peștele tocat o linguriță de sare și îl acoperim cu apă foarte rece. Acoperim vasul și lăsăm jumătate de oră. Scurgem apa și repetăm de încă 2 ori. Este o operațiune ce nu poate fi evitată, pentru că are rolul de a scoate din pește sângele. La final se scurge apa, se presară peste pește 2 linguri cu vârf de sare mare, se amestecă bine, se acoperă cu capac sau folie alimentară și se lasă obligatoriu până a doua zi la frigider. Între timp fierbem 5 minute oțetul cu 500 ml apă, cu toate condimentele în afară de muștar și cu o jumătate de linguriță de sare. Pare foarte acru, dar nu va acri peștele în exces, ci va înmuia oasele. Lăsăm oțetul să se infuzeze cu arome până a doua zi, acoperit. În ziua următoare curățăm și tăiem felii usturoiul, ceapa și morcovul, nu foarte fin. Scoatem peștele sărat și îl spălăm bine cu apă rece, apoi punem în borcane straturi de ceapă cu morcov, bucăți de pește, usturoi. Deasupra tebuie să fie ceapă. Presărăm boabe de muștar, turnăm oțetul rece  și închidem borcanele bine. Le lăsăm așa 3 săptămâni, în loc rece, în frigider sau în beci. Abia atunci gustul este perfect și peștele complet marinat. Dacă vrem să îl păstrăm mai mult timp, după acest moment vom putea steriliza borcanele pentru 15 minute din momentul clocotirii,  în baie de apă, la foc mic, ca pe orice conservă. Dacă nu vrem să sterilizăm putem păstra preparatul în borcan, în frigider, timp de o lună, cu condiția să fie complet acoperit conținutul borcanului de zeama și să fie bine închis recipientul cu capac înfiletat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pește marinat în oțet (rețeta veche).
 Vizualizări articol: 3795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pește marinat în oțet (rețeta veche)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pește marinat în oțet (rețeta veche) Acesta este un preparat care ne va face să ne uităm zile în șir precum pisica la acvarii... Se face foarte ușor, dar așteptarea este destul de lungă până ce este finalizat și poate fi consumat. Merită însă efortul și așteptarea,... Citeşte