vineri, 4 dec 2020 - Anul XXV, nr. 286 (7591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Nume grele de la Vicov, arestate în dosarul de contrabandă în care sunt cercetați și 7 polițiști de frontieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acțiunea procurorilor de la DIICOT – Structura Centrală de joia trecută de pe zona Vicov-Brodina, într-un dosar privind o grupare de contrabandiști de țigări care acționa pe zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, s-a lăsat cu ridicarea și punerea sub acuzare a unor nume ”grele” din Vicovu de Sus și Vicovu de Jos. Este suficient să spunem doar de frații ”GJ” și frații ”Kempes”, o parte din ei fiind anchetați de-a lungul anilor pentru fapte de contrabandă, care s-au lăsat cu urmăriri cu focuri de armă și polițiști puși în pericol, fapte la regimul rutier, dar și jafuri, comise în special peste hotare.  

La propunerea procurorilor DIICOT, judecătorii din Capitală au emis mandate de arestare pe numele fraților Mihăiță Ștefan Ursachi și Petrică Laurențiu Ursachi, doi dintre cei trei frați ”GJ” din Vicovu de Sus (Ovidiu Gheorghe Ursachi este arestat în alt dosar), Florin Țugui – Kempes, din Vicovu de Jos, și Victor Ursachi, din Vicovu de Jos. Un alt frate ”Kempes”, Valentin Vasile Țugui, este pus sub control judiciar în același dosar.

De altfel, faptul că cei amintiți mai sus nu au comis recent alte infracțiuni pare a se explica tocmai prin faptul că încercau să fie cât mai discreți pentru a putea acționa în liniște pe linia contrabandei.   

 

Polițiști mutați disciplinar, în așteptarea lămuririi acuzațiilor asupra lor

Procurorii DIICOT par a avea date destul de certe că aceștia erau ajutați de polițiști de frontieră care le dădeau informații esențiale legate de traseele libere, chiar dacă la acest capitol se pare că la anchetă mai este de lucru.

”Introducerea țigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste <frontiera verde> cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza județului Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupări. Aceștia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea țigaretelor de contrabandă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Din informațiile noastre, față de cei șapte polițiști de la Sectorul Brodina vizați de cercetări procurorii DIICOT nu au luat vreo măsură restrictivă. Prin decizia șefilor de la Poliția de Frontieră, aceștia au fost mutați disciplinar de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina la cel de la Izvoarele Sucevei.

 

Bani mulți ridicați la percheziții

Un alt amănunt important, la perchezițiile de joia trecută structurile de combatere a crimei organizate au ridicat în jur de 150.000 de euro, peste 300.000 de lei, sume mai mici în dolari și lire sterline, patru autoturisme de lux și peste 200.000 bucăți țigarete.   

Conform anchetei DIICOT, în perioada 2019-2020 în județul Suceava a fost constituită o grupare care ar fi introdus în mod ilegal pe teritoriul României aproximativ 550.000 de pachete de țigări provenite din contrabandă, pe care ulterior le-a comercializat pe piața internă.

Acțiunea de joi dimineață a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Anchetatorii au efectuat 28 de percheziții domiciliare, toate pe raza județului Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Neamț, Bacău, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, al specialiștilor Direcției Generale a Vămilor, dar și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.

Toți cei amintiți în material se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nume grele de la Vicov, arestate în dosarul de contrabandă în care sunt cercetați și 7 polițiști de frontieră.
 Vizualizări articol: 7276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nume grele de la Vicov, arestate în dosarul de contrabandă în care sunt cercetați și 7 polițiști de frontieră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei