Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2020 - Anul XXV, nr. 286 (7591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Parteneriat între Gheorghe Flutur și Cătălin Coman pentru construcția centurii municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, au stabilit un parteneriat comun în vedere construirii șoselei de centură a municipiului. Gheorghe Flutur și Cătălin Coman s-au întâlnit, joi, la Primăria Fălticeni pentru a stabili pașii care trebuie urmați pentru realizarea acestei investiții, dar și despre o serie de alte proiecte pentru dezvoltarea municipiului și a întregii zone.

 

Cătălin Coman: „Mă bucură faptul că am găsit în domnul președinte Gheorghe Flutur un partener extrem de eficient și de activ”

Primarul Cătălin Coman a declarat că șoseaua de centură a municipiului Fălticeni este un obiectiv absolut necesar pentru dezvoltarea municipiului Fălticeni și a întregii zone. Cătălin Coman a spus că centura municipiului Fălticeni este un proiect început de mai mult timp, iar acum au fost reluate procedurile pentru realizarea lui.

„Sunt lucruri care trebuie să se întâmple pentru că vorbim de DN 2 – E 85. Nu vorbim de un drum simplu cu acces limitat al autovehiculelor. Vorbim de un drum care este tranzitat zilnic de câteva mii de mașini de toate dimensiunile. Având în vedere faptul că rețeaua stradală a municipiului Fălticeni a fost concepută înainte de revoluție, cu un trafic redus, pentru că altfel erau normele atunci, se impune în regim de urgență realizarea acestei variante ocolitoare a municipiului Fălticeni”, a spus Coman.

El a adăugat că a început deja demersurile pentru actualizarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului pentru proiectul centurii municipiului Fălticeni. „Asta deoarece s-au întâmplat o serie de modificări legislative, financiare, care presupun în mod obligatoriu actualizarea acestor lucruri. Mă bucură faptul că am găsit în domnul președinte Gheorghe Flutur un partener extrem de eficient și de activ. Este un proiect la care ținem amândoi foarte mult, un proiect care va însemna dezvoltarea întregii zone, care va ușura traficul spre municipiul Suceava și, de ce nu, spre Vama Siret. Pentru că foarte multe tiruri din partea de Sud, din Bulgaria, din Turcia, din Grecia, tranzitează în Nord spre Țările Baltice, spre Rusia, Ucraina, Polonia și ar fi o investiție extrem de necesară care își va dovedi în mod sigur eficiența pe viitor. Vreau încă o dată să subliniez parteneriatul extraordinar pe care îl am cu Consiliul Județean, cu domnul președinte Gheorghe Flutur. Aceasta este o activitate care trebuie derulată în echipă și sunt convins că această echipă va da rezultate bune pentru Fălticeni și pentru județul Suceava”, a încheiat Cătălin Coman.

 

Flutur: „A venit vremea Fălticeniului și vreau să îl felicit pe domnul primar”

După discuțiile cu primarul Cătălin Coman, președintele Consiliului Județean Suceava a ținut să îi mulțumească acestuia pentru solicitarea acestui parteneriat. „În această perioadă ne-am așezat la masă și discutăm și prioritizăm centurile ocolitoare. S-au terminat în acest an centura Sucevei, cea a Rădăuțiului, s-au deschis licitațiile pentru șoseaua Nordului cu cele trei centuri ocolitoare Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei. Și foarte important este ce se întâmplă la Fălticeni cu centura ocolitoare”, a arătat Flutur.

El a precizat că pe E 85 circulă între 8.000 și 16.000 de vehicule în 24 de ore, motiv pentru care această investiție este extrem de importantă. „Este un trafic uriaș pe această zonă. Și din păcate pe o porțiune de doi kilometri, aici, în centrul Fălticeniului, unde sunt 7-8 metri până la blocurile de locuit, este un trafic câteodată infernal. Asta ne arată că va trebui să grăbim construcția șoselei de centură ocolitoare. Este un studiu de fezabilitate făcut în 2010, obligatoriu trebuie actualizat”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a adăugat că primarul Cătălin Coman a depus, pe 18 noiembrie, la Ministrul Transporturilor, documentația pentru reactualizarea proiectului, pentru a începem procedurile în vederea realizării acestui proiect. Gheorghe Flutur a declarat că centura Fălticeniului va avea 8,3 kilometri, de la intrarea în municipiu dinspre Suceava, continuă cu un pod peste iazurile de la intrare în Fălticeni, apoi ocolește prin zona Pocoleni spre Rădășeni, spre Spătărești. „Am văzut o valoare la momentul când s-a făcut primul studiu, de aproape 50 de milioane de euro. Ce este important este că această centură ocolitoare scoate traficul greu de la intrarea în Fălticeni spre Spătărești. Este o centură care rezolvă problemele legate de tiruri, în primul rând, dar și cei care vor să ocolească Fălticeniul și se grăbesc să ajungă spre București sau invers, la fel”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a subliniat faptul că întâlnirea cu primarul Cătălin Coman a avut loc și în perspectiva modernizării Vămii Siret și a fluidizării traficului cu Ucraina și Polonia, din Nord spre Sud. „Dacă noi nu pregătim traseele riscăm să avem blocaje. Pentru că modernizarea Vămii Siret este clară, este certă, pe 10 milioane de euro. Asta înseamnă că vor fi mai multe tiruri prin această vamă. Acolo se investește într-un tunel de scanare rapidă a tirurilor, să stea mai puțin, și mulți transportatori vor prefera să vină spre Turcia pe aici, prin Vama Siret. Și atunci suntem obligați să ne gândim ce facem cu centura Fălticeniului. În acest context suntem aici. Am discutat și eu cu ministrul Transporturilor, pentru că până la urmă e vorba de o strategie de dezvoltare a întregului județ Suceava. Susținem această centură ocolitoare în perioada imediat următoare. Așa cum ne-am ocupat și de Suceava, și de Rădăuți, a venit vremea Fălticeniului și îl felicit pe domnul primar. Sunt alături la aceste investiții strategice pentru Fălticeni”, a mai spus șeful administrației județene.

 

Gheorghe Flutur a trecut în revistă investițiile CJ Suceava în modernizarea drumurilor din zona Fălticeni

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a făcut referire și la investițiile în dezvoltarea infrastructurii rutiere realizate de Consiliul Județean pentru dezvoltarea zonei Fălticeni. Astfel, Flutur a amintit că a fost asfaltat tronsonul de drum care leagă Fălticeniul de zona Horodniceni, spre Cornu Luncii. „În același timp am depus un proiect pentru modernizarea acestui tronson de drum județean de aici din Fălticeni spre Pocoleni, Horodniceni, Cornu Luncii, Mălini, Slatina, Gura Humorului și ramificația din Mălini spre Borca, județul Neamț. Va fi un proiect care lărgește și consolidează drumul, un drum cu caracter economic și turistic”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a făcut referire și la lucrările de modernizare a drumului județean care face legătura între Fălticeni și Liteni, către viitoarea autostradă A7. Flutur a precizat că acest drum județean este modernizare de CJ Suceava prin zona Hârtop, Valea Glodului, până la Liteni. Gheorghe Flutur a subliniat că acestea sunt două legături rutiere extrem de importante pentru viitorul orașului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriat între Gheorghe Flutur și Cătălin Coman pentru construcția centurii municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parteneriat între Gheorghe Flutur și Cătălin Coman pentru construcția centurii municipiului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei