Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2020 - Anul XXV, nr. 286 (7591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Începând din această lună

„Banca de ce (n)-ai nevoie”, program de voluntariat și responsabilitate socială, coordonat de IȘJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din această lună, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a lansat programul de voluntariat și responsabilitate socială „Banca de ce (n)-ai nevoie”, în parteneriat cu Sectorul Educațional-Teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Monitorul de Suceava, Televiziunea Intermedia Suceava și NEstTV Channel.

Programul de voluntariat și responsabilitate socială, domeniile economic, echitate socială și bună guvernanță, „Banca de ce (n)-ai nevoie” este unul care își propune în același timp „reducerea progresivă a inechităților sociale și economice manifestate în societate, diminuarea proporțiilor grupurilor dezavantajate și de risc, asigurarea în comunitățile parohiale a unor tipare de consum şi producţie durabile, conforme imperativelor responsbilității sociale comune și rezilienței comunitare”.

 

Comunități parohiale. Comunități școlare

În comunitățile parohiale și în comunitățile școlare care înțeleg să-și asume cunoașterea și aplicarea principiilor de bună guvernanță locală a relațiilor interumane și reducerea inechității sociale, se vor constitui echipe pluridisciplinare de intervenție și inovație socială, din care pot face parte: preoți, profesori, copii și tineri, asistenți sociali, asistenți comunitari, reprezentanți ai autorităților locale, membri ai unor organizații ale societății civile, oameni de presă, reprezentanți ai consiliilor/comitetelor parohiale, grupuri informale de voluntari sau grupuri de inițiativă locală.

Membrii acestei echipe se vor preocupa de amenajarea, în comunitate, a unui spațiu de depozitare numit „Banca de ce (n)-ai nevoie”, accesibil în condiții de siguranță pandemică, dar și de discreție socială, în care toți cei care vor dori să ofere alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de curățenie și de igienă personală, mobilier și obiecte casnice etc., considerând că le prisosesc sau special procurate pentru a fi donate, vor putea oricând să o facă.

„Recomandăm și insistăm ca toți să conștientizeze că un act de generozitate de acest fel presupune în același timp: înțelegerea faptului că cele ce ne prisosesc, cel mai adesea, se irosesc și e nevoie de mai multă chibzuință și discernământ atunci când vorbim de consum și de ceea ce ne este necesar vieții; binele se cere a fi făcut cu multă grijă la sufletul celui de lângă noi, pentru a nu adânci și mai tare rănile neputinței/suferinței; sărbătorile, mai cu seamă, pot deveni un prilej de reconectare cu valorile netrecătoare ale Bisericii, și între acestea, cea dintâi, iubirea semenilor, după îndemnul hristologic <Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi> (Matei, XXII. 39)”, a explicat inspectorul școlar de specialitate Daniela Ceredeev.

 

Parteneriat

Pe de altă parte, acest spațiu va deveni „Banca de ce ai nevoie” pentru toți cei care s-ar putea afla într-o situație de risc, de dificultate, sau ar putea, pur și simplu, să aibă într-un anumit moment o nevoie pe care nu și-o pot acoperi. În vederea dezvoltării acestui program în comunitățile școlare și/sau parohiale, pe termen lung, e de dorit ca întreaga comunitate să fie implicată în activități (organizare, informare, promovare, diseminare și continuare, atragere de sponsori și/sau stakeholderi etc.) și instrumentul cel mai potrivit pentru atingerea dezideratelor de program îl reprezintă tocmai parteneriatele cu instituții, societăți comerciale, organizații nonguvernamentale, grupuri de inițiativă locale și regionale. Perioada de desfășurare a programului este permanentă, începând cu luna decembrie a anului curent. Pentru o comunicare eficientă a impactului programului în comunitate, vă invităm să completați formularul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDNd-mJsJ-8eCyaf0VrYxBZXuz2FbgMstPs5bLArzXNS82Qw/viewform.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Banca de ce (n)-ai nevoie”, program de voluntariat și responsabilitate socială, coordonat de IȘJ Suceava.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Banca de ce (n)-ai nevoie”, program de voluntariat și responsabilitate socială, coordonat de IȘJ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei