Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2020 - Anul XXV, nr. 272 (7577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Marian Andronache solicită partidelor să explice de ce se opun reducerii numărului de parlamentari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a solicitat tuturor partidelor politice care au reprezentanți în Parlament să explice de ce se opun punerii în aplicare a referendumului în baza căruia trebuia redus numărul de parlamentari. Marian Andronache a spus că în Constituție se prevede că referendumul este o modalitate prin care poporul își exprimă voința cu privire la probleme de interes național. Andronache a precizat că românii și-au exprimat voința la referendumul din 2009, când au votat aproape 7.800.000 de cetățeni, pentru a reduce numărul de parlamentari la 300. „Cu toate acestea, voința lor este disprețuită de toată clasa politică, cu excepția PMP. PMP a depus în Parlament două proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, conform referendumului din 2009, dar am avut prea puțini parlamentari pentru a impune voința celor 7,8 milioane de români”, a spus președintele PMP Suceava. El a adăugat că de doi ani, proiectul PMP de reducere a numărului de parlamentari a trecut de Senat și este pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, la coada listei, în așa fel încât să nu ajungă niciodată în top, pentru a fi dezbătut și votat.

„Nici un președinte de Cameră și nici un partid, în afară de PMP, nu a dorit să dezbată această lege. Nici măcar USR-ul care acum, în campanie, a plagiat această temă și se dă de ceasul morții că-și dorește așa ceva, deși doi ani de zile nu a mișcat un deget în această privință.

Cerem fiecărui partid politic care are reprezentanți în Parlament să explice de ce se opune punerii în aplicare a referendumului”, a precizat Marian Andronache. El a adăugat că PMP așteaptă aceste explicații înaintea alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Andronache solicită partidelor să explice de ce se opun reducerii numărului de parlamentari.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Marian Andronache solicită partidelor să explice de ce se opun reducerii numărului de parlamentari2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei