Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2020 - Anul XXV, nr. 272 (7577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acțiune

Diversitatea spațiului francofon, surprinsă de elevi suceveni în cadrul proiectului ”Francofonia în comunitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O după-amiază francofonă va fi organizată astăzi de către elevii unor școli din județul Suceava. În cadrul ei, elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Suceava, ai Școlii Gimnaziale „Acad. H. Mihăescu” Udeşti și ai Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea, coordonați de profesorii de limba franceză Daniela Cornelia Sandu, Oana Trifan și Mihaela-Petronela Scutariu, vor promova înțelegerea și respectul reciproc, dialogul și cooperarea între culturi, intenționând să descurajeze atitudinile extremiste, dominate de violență și de ură. Activitățile lor se vor desfășura online sub genericul ”Comprehension, tolerance et Amitie” și se înscriu într-un proiect cu același titlu al celor trei școli și al Biroului Francez.

Astfel, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 îşi vor etala talentele artistice într-ale dansului și muzicii, şi vor transmite mesajul lor puternic despre importanța toleranței, realizat din citate celebre, cei ai Școlii Gimnaziale „Acad. H. Mihăescu” din Udești vor convinge că lumea poate fi mai bună prin intermediul unor colaje de mesaje, desene de solidaritate și prin exemplele de prietenii. În fine, elevii Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” din Marginea vor pleda pentru „bunătate” și „unicitate”, printr-un calendar video al bunătății și printr-un dicționar online de cuvinte intraductibile din limbile europene.

Elevii implicați în activitate își exprimă speranța că mesajele lor de înțelegere, toleranță și prietenie vor avea ecou și că vor contribui la încurajarea colegilor lor de a se exprima și comunica în limba franceză, de a socializa cu alți elevi care împărtășesc aceleași valori, de a lega prietenii și de a descoperi împreună diversitatea spațiului francofon.

Proiectul „Francofonia în comunitate” se bucură de susținerea Institutului Francez și a Ambasadei Franței în România, Agenției Universitare a Francofoniei, a Centrului de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare" Suceava, a Inspectoratului Școlar Județean, a Consiliului Județean, a Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, filiala Suceava, a Asociației „L’Arc-en-ciel du succès" și a  Asociației Seniorilor Bucovineni.

Activitățile tematice planificate în fiecare miercuri se desfășoară online și pot fi urmărite pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianței Franceze din Suceava: http://brand.usv.ro/temp/alianta-franceza/actualitati.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diversitatea spațiului francofon, surprinsă de elevi suceveni în cadrul proiectului ”Francofonia în comunitate”.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diversitatea spațiului francofon, surprinsă de elevi suceveni în cadrul proiectului ”Francofonia în comunitate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei