Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2020 - Anul XXV, nr. 272 (7577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin pentru elevi

Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educației pe tema extinderii programului „Masă Caldă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, o serie de precizări cu privire la extinderea programului „Masă Caldă” la nivelul unităților de învățământ din județul Suceava. Parlamentarul sucevean a arătat că la 7 februarie 2020 Guvernul PNL a adoptat Ordonanța de urgență nr. 9 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, program care se adresează elevilor în situație de abandon școlar ca urmare a condițiilor socio-economice și geografice defavorabile. Deputatul a mai arătat că în partea finală a actului normativ se prevede că „la finalul anului 2020, în urma analizei realizate de Ministerul Educației și Cercetării, pe baza rezultatelor obținute și interpretate lunar, pe parcursul derulării proiectului, la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, prin hotărâre a guvernului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național, respectiv asupra modalității de implementare”.

 

Mihalescul: „Câte și care unități de învățământ din județul Suceava vor fi cuprinse în anul 2021 în cadrul programului Masă caldă?”

Pentru că ne apropiem de finalul anului și o decizie cu privire la extinderea programului-pilot trebuie să luată în scopul cuprinderii cheltuielilor necesare în structura bugetului de stat pentru anul viitor și luând în considerare condițiile socio-economice și geografice din județul Suceava, deputatul Mihalescul i-a cerut ministrului Anisie să precizeze câte și care unități de învățământ din județul Suceava vor fi cuprinse în anul 2021 în cadrul programului ”Masă caldă”. În același timp, i-a solicitat să facă public câte și care unități de învățământ din județ vor fi cuprinse anul viitor în programul pilot ”Școală după școală”. Având în vedere că cele două programe impun realizarea de investiții în cadrul unităților școlare, spații igienice de servire a mesei/cantine, parlamentarul sucevean i-a solicitat ministrului Educației să precizeze în ce măsură guvernul susține financiar autoritățile administrației publice locale pentru realizarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educației pe tema extinderii programului „Masă Caldă”.
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Educației pe tema extinderii programului „Masă Caldă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei