Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2020 - Anul XXV, nr. 272 (7577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șase ani are de executat profesorul de sport Lazăr Tipa pentru că a provocat decesul propriului tată

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 (16:17:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lazăr Tipa, fost profesor de sport cunoscut în Suceava şi fost practicant de lupte greco-romane, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava. Instanța a admis apelul declarat de Lazăr Tipa și a decis că acesta trebuie să stea după gratii timp de 6 ani. Inițial, Tribunalul Suceava îl condamnase pe profesorul de sport la 9 ani de închisoare cu executare. Ambele instanțe l-au găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de violenţă în familie, sub forma lovirilor cauzatoare de moarte. S-a ajuns în această situaţie delicată după ce profesorul a avut o altercaţie cu tatăl său, pe care l-a lovit în mai multe rânduri. Octogenarul a murit după mai bine de două săptămâni de la spitalizare, iar medicii au concluzionat că leziunile prin agresiune au condus la deces.

Nicolai Tipa, în vârstă de 82 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava pe 19 noiembrie 2018, cu un traumatism cranio-cerebral prin agresiune, cu pierderea cunoştinţei, contuzie de piramidă nazală şi contuzie abdominală, fiind internat pe secţia de Chirurgie-ATI. În acea zi, o femeie a sesizat prin 112 că un bărbat face scandal la domiciliu, la un bloc de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava. Poliţiştii i-au găsit în apartament pe Lazăr Tipa, în vârstă de 60 de ani, şi pe tatăl său, Nicolai Tipa, în vârstă de 82 de ani. Ultimul avea mai multe leziuni, iar la faţa locului a fost solicitată o ambulanţă.
„Poliţiştii au constatat, din primele cercetări, că bărbatul în vârstă de 60 de ani locuieşte împreună cu tatăl său, în vârstă de 82 de ani, în incinta aceleiaşi locuinţe. Pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 60 de ani i-a aplicat tatălui său mai multe lovituri cu palmele, creându-i leziuni fizice. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală privind infracţiunea de violenţă în familie”, declara la vremea respectivă comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene. După moartea bătrânului, încadrarea faptei a fost schimbată, în loviri cauzatoare de moarte.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a avut mai multe probleme de comportament şi la şcoală, puse pe seama consumului de alcool.

Lazăr Tipa este fost multiplu campion naţional la lupte greco-romane şi medaliat balcanic şi internaţional la lupte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase ani are de executat profesorul de sport Lazăr Tipa pentru că a provocat decesul propriului tată.
 Vizualizări articol: 8013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Șase ani are de executat profesorul de sport Lazăr Tipa pentru că a provocat decesul propriului tată3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei