Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2020 - Anul XXV, nr. 266 (7571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Învățământ

Proiectul „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub mottoul „Fii schimbarea pe care pe care vrei să o vezi în lume” (Mahatma Ghandi), elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava desfășoară mai multe acțiuni în cadrul Campaniei „19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor”, campanie care se desfășoară în perioada 1-19 noiembrie 2020. Coordonatorii campaniei, prof. Claudia Adriana Tuca, coordonator de programe și proiecte educative, și prof. Petronela Bobric, directorul școlii, împreună cu echipa de proiect formată din profesorii: prof. Brîndușa Zegrea, prof. Carmen Simona Corneanu, prof. Daniela Zofotă, prof. Crina Miron, prof. Cătălina Miron, consilier școlar Ramona Întorsură, prof. Bogdan Nistor, prof. Maria Vișinari, prof. Lenuţa Bujor,  prof. Veronica Moscaliuc, prof. Mirela Mazilu, prof. Paula Jescu, prof. Maria Chidoveț, prof. Liviu Irimia, prof. Georgiana Puiu, prof. Alina Fodorea, au derulat acțiuni „care să schimbe comportamentul social”.

Coordonatorul de programe și proiecte educative prof. Claudia Țuca a spus că proiectul își propune un set de acțiuni cu scopul de a educa și a mobiliza copiii școlii. „Ne dorim ca diversele organizații și partenerii societății civile să se implice în prevenirea unora sau mai multora dintre temele asociate abuzului, pentru a contribui la crearea unei culturi mai preventive, la stoparea violenței împotriva copiilor și a tinerilor, la sprijinirea implementării recomandărilor ONU și, nu în ultimul rând, la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă promise în 2030. Trebuie să ne unim în acțiuni de colaborare și conlucrare”, a spus prof. Claudia Țuca. Printre activităţile care s-au desfăşurat până în prezent în cadrul campaniei amintim: mese rotunde, dezbateri privind prevenirea violenței și abuzului asupra copiilor și tinerilor; întâlniri online cu specialiști care să abordeze teme despre abuz, drepturile copiilor, violența fizică, verbală, domestică, concursuri de desene , afișe,  colaje, realizarea de clipuri, vizionări de filme educative. Temele abordate: „Speranță pentru siguranță”, „Violența demascată, siguranță asigurată”, „Pericolele TIC și a comunicării virtuale”, „Prevenirea discriminării pe baza condițiilor de sănătate”, „Stop, Cyberbullying!”, „Copilărie fără violență!”, ,,Violența face victime, bunătatea prieteni”, „Mânuțe fericite, nu mânuțe chinuite!”, „Cum arată, sună și se simte violența”, ,,În siguranță online”. „Toate aceste activități au contribuit în mare măsură la crearea unei culturi a non-violenței”, a completat prof. Claudia Țuca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava.
 Vizualizări articol: 1100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei