Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2020 - Anul XXV, nr. 266 (7571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Teste

DSP Suceava și-a mărit capacitatea de testare Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Capacitatea de testare a laboratorului de analiză moleculară al Direcției de Sănătate Publică Suceava a fost mărită, de la 64 de teste/zi, la 88 de teste/zi.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, a arătat că a fost, de asemenea, suplimentat personalul DSP, prin angajarea, în perioada august-octombrie a.c., a 21 de persoane. Este vorba despre asistenți medicali, statisticieni medicali, un asistent medical de laborator și un biolog la Laboratorul diagnostic și investigare în sănătate publică - diagnostic microbiologic, pentru activitatea de efectuare a testelor de diagnostic molecular Real Time PCR. Angajările sunt pe perioadă determinată.

La întrebarea noastră, dacă la laboratorul de analiză moleculară a fost modificat programul de lucru, răspunsul instituției a fost că „în prezent, laboratorul de biologie moleculară din cadrul DSP Suceava și-a mărit capacitatea de prelucrare a analizelor RT – PCR de la 64 la 88 analize/zi, iar acest lucru se realizează prin depășirea zilnică a programului de funcționare a laboratorului, care este 7.00-14.00. Conform Legii nr. 55/2020 art. 25 angajații din sistemul public rămân disponibili pentru efectuarea sarcinilor de serviciu, în funcție de volumul de activitate al instituției”, dar acest lucru “se va face cu respectarea unui număr de maximum 48 ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare”.

În situația în care numărul de probe pentru testarea RT PCR recoltate de DSP depășește capacitatea de prelucrare a laboratorului propriu, restul de probe sunt direcționate către laboratorul Dorna Medical sau către laboratorul de biologie moleculară din structura Spitalului Municipal Vatra Dornei.

Gabriela Băncilă a mai spus că, până în momentul de față, în județul Suceava s-au recoltat și prelucrat peste 88.000 teste, din care peste 4.800 s-au prelucrat în laboratorul DSP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava și-a mărit capacitatea de testare Covid.
 Vizualizări articol: 2029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
DSP Suceava și-a mărit capacitatea de testare Covid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei