Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2020 - Anul XXV, nr. 266 (7571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cea mai înaltă distincție a Franței

Prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu va primi din partea statului francez Ordinul Național Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, director al Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, va primi din partea statului francez Ordinul Național Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție onorifică franceză, instituită de Napoleon Bonaparte în 1802.

Într-o scrisoare semnată de Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadorul Franței în România, universitarul Sanda-Maria Ardeleanu a primit felicitări pentru această importantă recunoaștere a „angajamentului său în serviciul francofoniei și pentru dezvoltarea relațiilor culturale și intelectuale între Franța și România”.

Activitățile prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu pe tărâmul promovării învățământului francofon și al cultivării valorilor francofoniei, atât în spațiul românesc, cât și în cel european și internațional, sunt bine cunoscute de suceveni. Amintim, printre altele: inițiativa înființării învățământului bilingv francofon (1992), înființarea primului Lectorat francez la Suceava (2000), pentru care a primit Ordinul „Palmes Academiques“ al Guvernului Franței, organizarea Colocviului de Științe ale Limbajului, recunoscută prin acordarea Medaliei Academiei du Var în 1997, inițiativa înființării Biroului Francez și a Asociației Alianța Franceză la Suceava(2012, 2018), înființarea Centrului de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (2016).

O importantă activitate de cercetare și de promovare a valorilor culturale francofilofone românești a fost susținută permanent de prof. univ. dr. DHC Ardeleanu, în calitate de coordonator al mai multor colecții de carte („Azimut” și „Intelectuali români de expresie franceză”,  la Casa Editorială Demiurg din Iași), dar și în calitate de director al revistei academice ANADISS. Ca editor-responsabil al revistei francofone „Rythmes, couleurs et paroles francophones” și redactor-moderator al rubricii radio „Bonjour, Suceava”, prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu contribuie activ și direct la cunoașterea, dezvoltarea și promovarea francofoniei în Universitatea suceveană, în Bucovina, în regiune, în țară și în lume.

Prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu a declarat că se simte onorată și fericită în aceeași măsură pentru că a adus această înaltă recunoaștere în „dulcea Bucovină”: „O asemenea distincție nu este niciodată rezultatul muncii unui singur om. Dincolo de nominalizarea personală, comunitatea în care îmi desfășor activitatea, profesorii de franceză, toți francofonii și francofilii suceveni au dreptul să se regăsească și să-și recunoască munca și pasiunea în această decorație. Le mulțumesc tuturor celor care continuă să creadă în idealul reprezentat de punțile de legătură economică, culturală, artistică și educațională ale francofoniei. Mulțumesc celor care, de la distanță, au văzut valorile noastre, integrate profund în valorile Europei. Mulțumesc celor care au crezut și continuă să creadă în proiectul de viață al unui semen”.

Conform usv.ro, înalta decorație va fi înmânată la Reședința Franței, în prezența unor invitați speciali, la o dată care va fi stabilită imediat ce criza sanitară o va permite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu va primi din partea statului francez Ordinul Național Legiunea de Onoare în grad de Cavaler.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu va primi din partea statului francez Ordinul Național Legiunea de Onoare în grad de Cavaler0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei