Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2020 - Anul XXV, nr. 266 (7571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru un șofer care a intrat cu camionul pe contrasens și a ucis un profesor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii de la Gura Humorului au dat sentința în cazul unui accident rutier cu final tragic petrecut în martie 2018, la Doroteia, pe drumul de la Frasin la Stulpicani, în care a murit un localnic 71 de ani, un cunoscut și apreciat profesor de la Frasin. Bărbatul decedat conducea regulamentar un autoturism care a fost lovit violent de un camion al cărui șofer a pătruns pe contrasens, în timpul unei manevre bruște, de evitare a unei alte mașini. Judecătorii au stabilit ca șoferul autocamionului să fie condamnat la 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, pedeapsa fiind suspendată condiționat pe durata unui termen de încercare de 3 ani de zile.

Urmașii decedatului, copii și nepoți, ar urma să încaseze daune morale importante, undeva la peste 500.000 de lei, cu precizarea că sentința Judecătoriei Gura Humorului nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Cel puțin la latura civilă, privind despăgubirile, s-a înaintat deja apel. În accident a mai fost rănită grav și o femeie, pasageră în mașina profesorului care a decedat.

Accidentul s-a produs pe 5 martie 2018, în localitatea Doroteia din orașul Frasin. Aflat la volanul unui autocamion marca Man, pe DJ 177A, și circulând spre comuna Stulpicani, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, cu carosabil umed, și din cauza nepăstrării unei distanțe suficiente față de vehiculul din față, Toader Zamcu, de 43 de ani, din Stulpicani, a încercat să evite coliziunea cu autoturismul VW Polo care circula în fața sa și a virat brusc stânga, spre sens opus. În timpul manevrei bruște, mașina de tonaj a acroșat autoturismul care circula în fața sa, după care a intrat în coliziune frontală cu un autoturism VW Passat, condus regulamentar din sens opus de Vasile Ruxandari, în vârstă de 71 de ani, din orașul Frasin. Autoturismul VW a fost proiectat violent în afara carosabilului.

În urma impactului puternic, bărbatul de 71 de ani a rămas încarcerat în autoturism, în stare de inconștiență, iar o femeie de pe scaunul din dreapta a fost și ea rănită serios. Bărbatul de 71 de ani a fost extras din mașină de pompierii militari, însă, din păcate, echipajul medical al ambulanței nu l-a mai putut salva pe bărbat.

Încă de la început, polițiștii de la Compartimentul Rutier Gura Humorului au stabilit că șoferul autoutilitarei MAN nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţa sa și nu a adaptat viteza la condițiile de drum, cauză din care a ajuns pe contrasens.  

Având în vedere că nu au fost circumstanțe agravante (consum de alcool, conducere fără permis, părăsirea locului accidentului etc.), judecătorii au stabilit că șoferul care a provocat accidentul nu trebuie să facă pușcărie. I-au impus în schimb un termen de încercare de 3 ani de zile, în care are impuse mai multe obligații și restricții. Printre altele, inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, obligaţie care va fi executată în cadrul Primăriei comunei Stulpicani sau în cadrul Primăriei orașului Frasin. Totodată, condamnarea cu suspendare duce automat și la anularea permisului de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani de închisoare cu suspendare pentru un șofer care a intrat cu camionul pe contrasens și a ucis un profesor.
 Vizualizări articol: 1802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi ani de închisoare cu suspendare pentru un șofer care a intrat cu camionul pe contrasens și a ucis un profesor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei