Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2020 - Anul XXV, nr. 266 (7571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchete epidemiologice

Identificarea contacților unui caz pozitiv Covid durează de la 60 de minute la 72 de ore, afirmă DSP Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Durata anchetelor epidemiologice, adică depistarea persoanelor care au fost în contact direct cu o persoană diagnosticată pozitiv cu SARS-CoV-2 și dispunerea măsurilor pentru izolarea sau carantinarea acestora, este unul dintre punctele vulnerabile în limitarea răspândirii noului coronavirus. Nu de puține ori, cei în cauză reclamă că trec zile întregi până când sunt contactați de cineva de la DSP, timp în care nu pot rămâne acasă deoarece medicul de familie nu are baza legală să le acorde concediu medical și nici nu ar trebui să iasă deoarece ar putea fi pozitivi și ar transmite virusul și altora.

Am întrebat la Direcția de Sănătate Publică Suceava câte persoane se ocupă de realizarea anchetelor epidemiologice și de cât timp este nevoie pentru identificarea contacților direcți ai unei persoane confirmate pozitiv.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Gabriela Băncilă, a declarat că în prezent 15 asistenți medicali din structura DSP efectuează anchete epidemiologice. „Sunt acțiuni complexe prin care, pornind de la un caz nou descoperit, se urmăreşte identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact cu bolnavul. Este un act important, care trebuie să ducă la identificarea continuităţii lanţului de infecţie şi la descoperirea de noi cazuri”, a arătat Gabriela Băncilă.

Ea a subliniat că aceeași persoană care efectuează ancheta epidemiologică stabilește și măsurile care se iau, respectiv redactează deciziile de izolare sau de carantinare și le comunică atât persoanei în cauză, cât și medicului său de familie. „Astfel, o anchetă epidemiologică se poate desfășura, în caz fericit, în 60 minute, dar una mai amplă poate decurge și câteva ore”, a afirmat Gabriela Băncilă. Aceasta a mai spus că, la momentul actual, DSP Suceava realizează anchete epidemiologice pentru cazuri identificate pozitiv în maximum 48-72 ore. 

O anchetă epidemiologică depinde de numărul de cazuri noi de infectare dintr-o zi și de numărul de contacți direcți pentru fiecare caz în parte. De exemplu, dacă la o nuntă este identificat un caz pozitiv, pot fi zeci sau chiar sute de contacți direcți cu care DSP trebuie să ia legătura și să le emită decizii de intrare în carantină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Identificarea contacților unui caz pozitiv Covid durează de la 60 de minute la 72 de ore, afirmă DSP Suceava.
 Vizualizări articol: 1670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Identificarea contacților unui caz pozitiv Covid durează de la 60 de minute la 72 de ore, afirmă DSP Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei