Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2020 - Anul XXV, nr. 266 (7571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mărturiile credincioșilor care au simțit în ultimii ani minunile Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi tipărite într-o carte

Miercuri, 11 Noiembrie 2020 (09:08:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților îi îndeamnă pe credincioși să consemneze în scris ce minuni au simţit personal că au fost săvârşite de Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, cum au fost ajutaţi în momentele grele ale existenţei lor ori ce reuşite au avut în urma rugăciunilor făcute la moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Toate aceste consemnări vor fi introduse în cutia special amenajată lângă racla cu sfintele moaşte, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală a Sucevei şi Rădăuţilor (sau vor fi transmise la Centrul Eparhial – Sectorul Cultural, pe adresa constantin.oprea@arhiepiscopiasucevei.ro), consemnări ce vor fi apoi tipărite în lucrarea „Minunile Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava”.

Într-un comunicat de presă publicat de consilierul cultural, pr. Constantin Oprea, și Eclesiarh Catedrala Arhiepiscopală, arhim. Valerian Radu, pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților se spune că: „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, născut în jurul anului 1300 în Cetatea Trapezunt, a suferit moarte de martir, pentru că nu a vrut să se lepede de dreapta credinţă, în jurul anului 1330, în Cetatea Albă din sudul Basarabiei. Minunile săvârşite imediat după martiriul său l-au determinat pe domnul Alexandru cel Bun al Moldovei să aducă sfintele lui moaşte la Suceava, la începutul domniei sale. Vestea minunilor pe care moaştele Sfântului Ioan cel Nou le-au înfăptuit în decursul timpului au străbătut întreaga lume ortodoxă. Tradiţia istorică şi mărturiile consemnate în cărţile ce s-au scris despre viaţa şi mucenicia Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava surprind noianul binefacerilor primite de creştinii care i-au cerut ajutorul. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava este o permanenţă spirituală în viaţa noastră, fiindcă pe cei osteniţi îi odihneşte, pe cei slabi îi întăreşte, pe cei întristaţi îi mângâie, pe cei căzuţi îi ridică, dându-le curaj şi încredere. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, patronul şi ocrotitorul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, este prezent în mijlocul nostru prin sfintele sale moaşte, aducându-ne pace, bună voire şi mângâiere, întărindu-ne în credinţă şi chemându-ne la fapte bune, pornite din dragoste şi din recunoştinţă”.

Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, și-a propus redactarea unei noi lucrări în care să fie consemnate minunile săvârşite de către Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava în ultimii ani. De aceea, credincioșii sunt rugați să consemneze în scris ce minuni au simţit personal că au fost săvârşite, cum au fost ajutaţi în momentele grele ale existenţei lor ori ce reuşite au avut în urma rugăciunilor făcute la moaştele Sfântului Ioan cel Nou și acestea vor fi publicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărturiile credincioșilor care au simțit în ultimii ani minunile Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi tipărite într-o carte.
 Vizualizări articol: 1702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Mărturiile credincioșilor care au simțit în ultimii ani minunile Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi tipărite într-o carte4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei