Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2020 - Anul XXV, nr. 266 (7571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conflict dezamorsat pe moment

Medicii veterinari au încetat protestele după ce au primit o tranșă din restanțe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Colegiului Medicilor Veterinari (CMV) Suceava, doctorul Petrea Dulgheru, a anunțat, marți după-amiază, că toți medicii concesionari care au sistat activitatea de luni dimineață vor reveni de îndată la lucru, după ce Autoritatea Sanitar Veterinară a virat în conturi o primă tranșă de 10.000 de lei, din cei 30.000 de lei, pe care îi au de primit colegii din teritoriu, conform OUG 177/2020.

Petrea Dulgheru a avertizat că este vorba de un drept cuvenit și de o dezamorsare pentru moment a conflictului. Următoarea tranșă de bani trebuie achitată la finele acestei luni, iar medicii veterinari speră că nu mai apară din nou întârzieri. Problemele de fond rămân, anume că tarifele pe care Statul Român le achită pentru servicii medicilor veterinari concesionari sunt rămase la nivelul din 2013. De asemenea, președintele CMV Suceava a mai declarat că cere restructurarea instituțiilor sanitar-veterinare de stat și păstrarea oamenilor care muncesc și nu pun piedici veterinarilor din teritoriu, cei care dețin circumscripții sanitar veterinare.

La nivelul județului Suceava sunt 99 de circumscripții sanitar-veterinare.

Această dezamorsare a conflictului vine într-un moment în care era nevoie mare de medicii veterinari concesionari din comune. În județul Suceava sunt în evoluție cinci focare de pestă porcină africană, iar acțiunea de inventariere și evaluare a efectivelor de porcine are loc în numeroase localități, incluse în zonele de supraveghere și de control al focarelor.

Focare de pestă porcină africană confirmate sunt la Corocăiești - Verești (un focar principal și unul secundar), la Călinești Enache, comuna Dărmănești, la Vulturești și la Strâmtura - Vama.

Porcii care contractează virusul refuză hrana, pe corp apar pete roșiatic-violete, secreții nazale și oculare de culoare roșie și se instalează diaree hemoragică. Boala este extrem de contagioasă și face ravagii în efectivele de porci, dacă se extinde. Mortalitatea apare la 2-3 zile după apariția simptomelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii veterinari au încetat protestele după ce au primit o tranșă din restanțe.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii veterinari au încetat protestele după ce au primit o tranșă din restanțe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei