Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2020 - Anul XXV, nr. 266 (7571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Om de valoare

Gheorghe Filipciuc, propus “Cetățean de Onoare” al Sucevei, post-mortem

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cunoscutul om de afaceri sucevean Gheorghe Filipciuc a plecat dintre noi, în noaptea de luni spre marți. Acesta era internat de câteva săptămâni la Spitalul Județean Suceava, suferind mai multe complicații în urma infecției cu COVID-19.

Gheorghe Filipciuc a mers la spital în a doua jumătate a lunii octombrie, fiind internat în secția Boli Infecțioase. La finele lunii octombrie starea de sănătate i s-a agravat, el fiind un pacient cu multiple afecţiuni medicale, și a fost transferat la Terapie Intensivă.

Pentru că starea sa de sănătate a impus și transfuzie de sânge, familia a inițiat o campanie de donare, în cadrul căreia foarte mulți angajați de la „Zamca” au donat sânge și această problemă a fost rezolvată.

Dar complicațiile de sănătate apărute în urma infectării cu noul coronavirus l-au răpus în cele din urmă, în ciuda eforturilor depuse pentru a-l salva.

Gheorghe Filipciuc, patronul complexului „Zamca” și al Grădinii de Vară „Eden”, iar mai noul și al restaurantului „Național”, pe care intenționa să-l redeschidă, a fost un om foarte cunoscut în județul Suceava, atât prin afacerile de succes pe care le-a gestionat, cât și prin calitatea serviciilor oferite clienților, numărul celor care îi regretă dispariția fiind cu siguranță foarte mare. Dumnezeu să-l odihnească!

 

Propus pentru “Cetățean de Onoare” post-mortem

La scurt timp după aflarea tragicei vești, primarul Sucevei, Ion Lungu, a ținut să își exprime regretele sincere, venind și cu o propunere: “Municipiul Suceava a mai pierdut un om de valoare! Este vorba de Gheorghe Filipciuc, patronul Complexului Zamca și al Grădinii de Vară Eden Garden. A fost un om respectat de comunitate, recunoscut pentru eleganța locațiilor, dar și pentru calitatea serviciilor oferite clienților și amabilitatea de care dădea dovadă.

Am avut o relație specială cu domnul Filipciuc, multe delegații ale primăriei au fost primite cu ospitalitate în locațiile amintite.

Aveam și pasiuni comune: fotbalul (a sprijinit fotbalul local), folclorul, dansul popular, tradițiile și obiceiurile de iarnă.

Pentru promovarea orașului nostru în ochii celor care ne-au vizitat, voi propune să fie făcut Cetățean de Onoare post-mortem, în ședința de Consiliu Local din această lună. SINCERE CONDOLEANȚE familiei!

Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în lumea drepților!”

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local care-l vizează urmează să fie supus spre aprobare în ședința de joi, 26 noiembrie.

 

Val de mesaje de condoleanțe de la persoane îndurerate

Popularitatea de care se bucura Gheorghe Filipciuc în toate mediile se observă și din valul de mesaje de condoleanțe care s-a revărsat în mediul online.

“De dimineață am aflat din presă că unul din oamenii care mi-au influențat viața, un prieten, un sfătuitor, a pierdut lupta și a plecat acolo unde <nu este nici durere, nici suspin>...

Vor rămâne mereu vii în mintea și inima mea sfaturile și învățăturile bune pe care mi le-a dat, ajutorul și exemplul frumos despre cum trebuie să treci prin această viață, cu suflet curat și fără a face rău oamenilor”, este mesajul postat de Gabriel Țabrea.

“Astăzi, Noiembrie este despre tăcere...

Ziua a început cu o veste tristă și răvășitoare, greu de acceptat. Simt un gol imens în stomac...

Mi-e greu să scriu la trecut despre Gheorghe Filipciuc...

Un OM cu adevărat bun, vesel, cu poftă de viață și un exemplu pentru noi toți!

Un OM de mare caracter de la care am primit sfaturi pe care ți le-ar da doar un părinte, de la care am învățat să răzbat și să găsesc soluții...

Iubea viața, iubea folclorul... îmi sună în urechi o doină bănățeană, de ți se făcea pielea de găină, pe care o asculta cu tot sufletul...

Astăzi e de doină…”, este o parte din mesajul transmis de Mihaela Dura.

“Nu vom uita niciodată veselia și gingășia ființei pe care azi am pierdut-o cu toții. Anul acesta, trebuia să petrecem împreună, de Crăciun...! Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că fiinţa atât de dragă ţie a plecat pentru totdeauna”, a transmis Fanfara Folclorică Bucovina.

“De dimineață am aflat din presă că unul din oamenii minunați pe care i-am cunoscut, un prieten, un sfătuitor în momentele când se așeza la câte o masă unde credea el că poate discuta cu cei de acolo, un Om care m-a sfătuit să nu supăr pe nimeni că niciodată nu știi ce poveste tristă are acel Om. Acel Om minunat a pierdut lupta și a plecat acolo unde <nu este nici durere, nici suspin>... Dumnezeu să vă ierte, domnule Gheorghe Filipciuc, și cu drepții să vă odihnească! Drum bun spre o lume mult mai bună!!!”, a spus și Gheorghiță Ignat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Filipciuc, propus “Cetățean de Onoare” al Sucevei, post-mortem.
 Vizualizări articol: 4980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Gheorghe Filipciuc, propus “Cetățean de Onoare” al Sucevei, post-mortem2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei