Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2020 - Anul XXV, nr. 247 (7552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziție

Ioan Stan: ”Realizările Guvernului PNL sunt împrumuturile de peste 10 miliarde de lei care nu se văd în creșterea nivelului de trai”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că la aproape un an de când PNL a preluat guvernarea, singurele mari realizări ale liberalilor au fost împrumuturile de peste 10 miliarde de lei pe care le-au făcut. Ioan Stan a atras însă atenția că aceste împrumuturi nu se văd nici în nivelul de trai, nici în infrastructură, nici în economie și nici în lupta împotriva epidemiei de Covid-19. „Și trebuie să ținem cont că aceste împrumuturi erau contabilizate pe la jumătatea anului, iar acum nimeni nu mai știe la ce sumă s-a ajuns, din cauza lipsei de transparență pe care actualul guvern o are în relația cu cetățenii. Pentru a avea o imagine cât mai exactă a ceea ce înseamnă guvernarea liberală pentru țara noastră, respectivele împrumuturi trebuie completate și cu alte date care demonstrează dezastrul economic în care ne aflăm”, a spus Ioan Stan.

El a explicat că în primele opt luni ale anului 2020, producția industrială s-a contractat cu 13,7% față de perioada similară a anului trecut, înregistrând o pierdere de circa 5,7 miliarde euro. În același timp, liderul PSD Suceava a declarat că și comerțul cu autovehicule și motociclete și serviciile de piață prestate în special populației, serviciile care se adresează consumului final, au o contracție de peste 34% în primele opt luni ale acestui an, nivelul cifrei de afaceri ajungând la indicatorii din ianuarie 2015. De asemenea, Ioan Stan a arătat că sectorul HoReCa înregistrează o pierdere de peste un miliard de euro până la acest moment, fără a mai vorbi și despre scăderea puterii de cumpărare cauzată de creșterea inflației și, nu în ultimul rând, de refuzul guvernului liberal de a crește salariile profesorilor, alocațiile și pensiile, conform legii. „Și nu trebuie să uităm că atunci când a fost vorba de creșterea cu 40% a punctului de pensie, aceștia au mărit-o cu numai 14%, invocând faptul că nu sunt bani. Ca să fie bani, trebuiau să nu-i fure, așa cum a dovedit raportul Curții de Conturi că au făcut cu banii publici în perioada stării de urgență, când au sifonat miliarde de lei prin achiziții  făcute la suprapreț.

 Acesta este tabloul guvernării liberale. O guvernare care se axează pe interesele de grup, care deservește clienții de partid și care sacrifică România pentru a-și atinge propriile scopuri. Ba mai mult, pentru că justiția li se opune, merg până acolo încât atacă chiar și Curtea Constituțională a României, călcând în picioare Constituția și legile țării”, a declarat președintele PSD Suceava.

Ioan Stan a adăugat că românii pot să constate că odată cu încheierea campaniei electorale pentru alegerile locale, s-a terminat și cu proiectele de autostradă, cu rutele ocolitoare, cu „marile proiecte”, cu aeroporturile, spitalele etc., iar numele Moldovei în ceea ce privește investițiile viitoare a dispărut din vocabularul oficialilor. „La fel au dispărut și asfaltările făcute peste noapte, proiectele de alimentare cu gaz, apă, canalizare anunțate cu mare vâlvă etc. Și iată că la aproape un an de când au preluat guvernarea, liberalii nu numai că nu se pot lăuda cu nimic, dar nici măcar la nivelul județului Suceava nu reușesc să taie panglica unui proiect care să fie realizat cap-coadă de dânșii”, a spus Ioan Stan. El a subliniat faptul că în schimb, liberalii s-au lăudat pe toată perioada campaniei electorale cu proiecte gândite, finanțate și implementate de guvernarea PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: ”Realizările Guvernului PNL sunt împrumuturile de peste 10 miliarde de lei care nu se văd în creșterea nivelului de trai”.
 Vizualizări articol: 1017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: ”Realizările Guvernului PNL sunt împrumuturile de peste 10 miliarde de lei care nu se văd în creșterea nivelului de trai”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei