Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2020 - Anul XXV, nr. 247 (7552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Bine-i fără VAR!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Video Assistant Referees, abreviat VAR, înseamnă în traducere "arbitri asistenţi video", adică un număr de arbitri instruiţi în această nouă specialitate care urmăresc într-o încăpere pusă la dispoziţia lor pe stadioanele unde au loc meciuri de fotbal reluări ale fazelor litigioase sau ale celor unde arbitrul şi asistenţii de pe iarba n-au putut lua decizia corectă (sau nicio decizie) din cauza plasamentului prost, al distanţei până la faza respectivă. Iniţial introduşi sub formă de experiment, arbitrii asistenţi video au reuşit să depăşească inerentele ezitări, necorelări şi confuzii, sistemul primind finalmente girul majorităţii federaţiilor naţionale şi acceptul cluburilor. În fond, este logic să îţi doreşti o cât mai mare acurateţe în luarea deciziilor, astfel încât vicierea rezultatului, o sintagmă mult uzitatămai ales în ţările lumii a III-a (ei, şi a IV-a!) să devină o amintire. Faptul că toate competiţiile importante derulate sub patronajul UEFA şi FIFA beneficiază de arbitraj video înseamnă că lumea se îndreaptă în direcţia bună, iar clasamentele naţionale făcute (şi) de arbitri vor fi curând o amintire. Însă evident că nu toată lumea vede, gândeşte şi acţionează la fel. Nu uitaţi că în România s-a inventat celebra strigare "Ho-ţii, ho-ţii!" adresată fără ezitare şi pe deplin justificat domnilor arbitri care de-a lungul istoriei fotbalului românesc au tăiat şi spânzurat în iarbă după regulamente proprii (fiecare cu "regulamentul" său!) ale căror origini se regăseau în portbagajele burduşite. Ei bine, nu ştiu exact care mai sunt ţările în care VAR nu funcţionează. Pot însă să vă spun că VAR a fost introdus până şi în Belarus ori Uzbekistan. În România, bineînţeles că nu. Ghiciţi şi de ce? Răspunsul e în titlu: fără VAR le e încă foarte bine arbitrilor. Vedeţi puzderia de penalty-uri fraudulos acordate numai în acest campionat, inclusiv cel care a stabilit scorul de 0 - 1 în meciul Dinamo - Craiova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bine-i fără VAR!.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bine-i fără VAR!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei