Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2020 - Anul XXV, nr. 247 (7552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pierdere pentru Suceava

Medicul Cristian Irimie, fost director al Spitalului Județean, a murit luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai cunoscuți medici suceveni, Cristian Irimie, a încetat din viață luni dimineață, în jurul orei 9:00, la domiciliul său.

Cristian Irimie, medic specialist în obstetrică – ginecologie, suferea de mai mulți ani de cancer la colon. Din primele informații, Cristian Irimie a murit în urma unui infarct. Cristian Irimie avea 67 de ani.

Cristian Irimie a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și a condus Direcția de Sănătate Publică Suceava și Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, fiind nominalizat și pentru funcția de ministru al Sănătății.

Cristian Irimie a ocupat și funcția de consilier județean, iar în ultimii patru a fost consilier local al municipiului Suceava.

Absolvent al promoţiei 1978 a Facultăţii de Medicină din Bucureşti, a devenit medic primar în 1992 și a avut studii masterale în management sanitar şi absolvit cursuri de management al serviciilor spitaliceşti şi de management în sănătate publică în Belgia, Olanda şi Grecia.

În perioada 2007-2009 a fost şeful Maternităţii Suceava, iar între 2005-2006 şi 1992-1993, director al Spitalului Judeţean Suceava.

Cristian Irimie este cel de-al patrulea membru al Consiliului Local Suceava decedat în acest mandat, după Bogdan Bicsi, Cornel Grosar și Marius Cernescu.

La scurt timp după aflarea tragicei vești, primarul Ion Lungu a declarat:

“Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției sale. Am avut o colaborare foarte bună, atât atunci cât a fost la spital, cât și în calitate de ministru secretar de stat și apoi consilier local. Știam de suferința sa, a dus boala cu demnitate, a spus să nu mai contăm pe el pentru un nou mandat, că se retrage din activitate.

A fost un bun doctor, profesionist, multe din realizările de la Spitalul Județean i se datorează și lui.

În calitate de consilier local a fost foarte conștiincios și profesionist, trata cu toată seriozitatea problemele de pe ordinea de zi a Consiliului Local și era o voce ascultată. Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava, Consiliul Local și PNL. Dumnezeu să-l odihnească!”

Cristian Irimie a fost prezent la ultima ședință de Consiliu Local din acest mandat, pe 30 septembrie, când a luat cuvântul și cu aceea eleganță și noblețe de care a dat mereu dovadă, și-a luat adio de la colegi, precizând că nu va mai face parte și din viitoarea componență a deliberativului local.

Trupul neînsuflețit al doctorului Cristian Irimie a fost depus în cursul zilei de luni la Biserica ”Sf. Dumitru” din centrul Sucevei, iar înmormântarea va avea loc joi, 22 octombrie, la ora 13.00, la Cimitirul Armenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul Cristian Irimie, fost director al Spitalului Județean, a murit luni.
 Vizualizări articol: 1690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicul Cristian Irimie, fost director al Spitalului Județean, a murit luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei