Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2020 - Anul XXV, nr. 217 (7522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare

PSD i-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democrații suceveni au depus o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan. PSD Suceava a transmis că plângerea penală a fost depusă deoarece Alexandru Moldovan, în calitate de prefect, nu și-a îndeplinit atribuțiile cu privire la demiterea aleșilor locali care au trecut la alt partid politic înainte de alegerile locale. Într-un comunicat transmis de PSD Suceava se precizează că în contextul alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, primarii localităților Frumosu, Moara, Ulma, Frasin, Stulpicani, Ostra, Stroiești, Păltinoasa și Valea Moldovei care dețineau funcțiile de primar obținute pentru mandatul  2016 – 2020 din partea PSD au ales să se înscrie în PNL Suceava și să candideze din partea acestui partid pentru un nou mandat. Social-democrații suceveni au arătat că legea prevede că în astfel de cazuri, atunci când aleșii trec la alt partid decât cel pe listele căruia au fost votați, acestora le încetează mandatul de drept înainte de termen, prin ordin al prefectului.

„În ciuda sesizărilor făcute în mod repetat de PSD Suceava cu privire la existența acestor situații și a demersurilor legale făcute pentru a fi rezolvate, actualul prefect a preferat să le ignore, interpretând și aplicând legea după bunul plac. Interesant este că atunci când discutăm despre trecerea primarilor de la PSD la PNL, prefectul Alexandru Moldovan nu aplică legea, dovedind mai degrabă că este servitorul supus al domnului Gheorghe Flutur, nicidecum garantul legii în teritoriu”, se arată în comunicatul transmis de PSD Suceava. Social-democrații au mai arătat că în schimb, atunci când „vine vorba despre <execuția> primarilor PSD” sau ai altor formațiuni politice prefectul nu a ezitat să-și amintească de atribuțiile sale legale, iar ”o dovadă a duplicității acestuia” a fost ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pe care l-a dat pentru fostul primar al orașului Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor. PSD Suceava a arătat că „dacă acesta ar fi fost de la PNL sau ar fi trecut la PNL, sigur ar fi fost și la ora actuală în funcție”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD i-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD i-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei