Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2020 - Anul XXV, nr. 217 (7522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ion Lungu a aprins flacăra aragazului la primele locuințe din Burdujeni Sat racordate la rețeaua de gaz metan

Marţi, 15 Septembrie 2020 (13:54:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O lucrare de investiții mult așteptată de către locuitorii cartierului sucevean Burdujeni Sat – extinderea rețelelor de gaz metan, s-a concretizat deja pentru mulți dintre ei, marți fiind aprinsă flacăra mai multor aragaze din gospodării.

Primarul Ion Lungu a fost primul care a aprins flacăra aragazului conectat la noua rețea de gaz metan, la o gospodărie din apropiere de sediul de Primărie din Burdujeni, lângă care se află și stația de gaz de medie presiune adusă special pentru a fi conectate cartierele Burdujeni Sat și Tineretului.

„Burdujeni Sat va deveni în scurt timp o zonă rezidențială foarte căutată. Poluare nu avem, utilitățile le aducem și va fi o plăcere să locuiești în Burdujeni Sat”, a spus primarul Ion Lungu, avându-l alături pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și pe deputatul Ioan Bălan.

Edilul sucevean a menționat că din cele 33 de străzi pentru care s-a aprobat proiectul de extindere a rețelei de gaz natural, pe15 străzi este realizată lucrarea, de acum fiind treaba fiecărui proprietar de locuință să se racordeze la rețeaua de utilități care le-a fost adusă la poartă.

Lungu a subliniat faptul că investiția de extindere a gazului metan în Burdujeni Sat costă peste un milion de euro, la care se adaugă o lucrare foarte importantă și grea care a fost făcută în acest an – magistrala de gaz metan, care a fost adusă de la IRIC până la stația de medie presiune, costurile fiind suportate de către E.ON.

“Este un proiect pe care l-am început de peste 10 ani, dar foarte mulți ani nu s-a putut lucra nimic la el, pentru că legislația ne obliga ca atunci când făceam aceste rețele de gaz metan să le predăm la operator.

Doar că în zona noastră este un operator privat, EON, nu aveam bază legală să facem o investiție din fonduri publice și să o dăm unui operator privat. De asta s-a întârziat atât de mult cu extinderea rețelei de gaz metan. În cele din urmă s-a modificat legea, și vreau să le mulțumesc parlamentarilor noștri, în special dl. Ioan Balan, încât am putut să aducem gazul metan în Burdujeni Sat”, a adăugat Ion Lungu.

Flacăra la aragazele altor două locuințe, de pe strada Pictor Panaiteanu, care urmează să fie asfaltată anul viitor, având acum toate utilitățile trase, a fost aprinsă de edilul sucevean împreună cu deputatul Ioan Balan, iar ulterior cu viceprimarul Lucian Harșovschi.

Prezent la inaugurarea extinderii rețelei de gaz metan, Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a spus că și ceilalți primari trebui să facă ce a făcut Ion Lungu, amintind că acum este termenul pentru depunerea de proiecte cu finanțare europeană pentru aducțiuni de gaz natural în localități.

„Avem aproape 40 de primării care au studiile finalizate. E destul de complicată fișa care trebuie depusă la Transgaz. Îndemnul meu pentru primari este să se grăbească și îmi doresc cât mai multe primării să se racordeze anul următor la gaz metan, pentru că există această oportunitate. Sunt bani europeni, un miliard de euro, să se tragă gaz metan până la poarta omului, fără să plătească vreun ban”, a spus Flutur.

Nu în ultimul rând, primarul Sucevei a precizat că în privința racordării populației, lucrurile merg mai greoi, mulți împiedicându-se la partea de întocmire a documentației necesare pentru obținerea cotei de gaz metan și a racordului la rețeaua de utilități, motiv pentru care a și trimis consilierii săi în teren, din poartă în poartă, să le explice ce au de făcut și chiar să le ofere asistență din partea municipalității, în realizarea și depunerea dosarelor la furnizorul de gaz metan, astfel încât să poată beneficia cât mai repede de avantajele extinderii rețelei.

Lucrările demarate de municipalitatea suceveană în 2019, din fonduri proprii, vizează extinderea rețelelor pe 33 de străzi (inclusiv cartierul de tineri de pe Dealul Mănăstirii), la un număr total de 1.300 de locuințe, pe o distanță totală de 28,5 km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu a aprins flacăra aragazului la primele locuințe din Burdujeni Sat racordate la rețeaua de gaz metan.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ion Lungu a aprins flacăra aragazului la primele locuințe din Burdujeni Sat racordate la rețeaua de gaz metan1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei