Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2020 - Anul XXV, nr. 214 (7519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Primăria Fălticeni va moderniza cu fonduri europene parcul Prefecturii, din spatele Muzeului „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat că parcul Prefecturii, cunoscut și ca parcul 23 August, din spatele Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, va fi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene. Cătălin Coman a declarat că este pe ultima sută de metri pentru a contracta o finanțare europeană pentru un proiect integrat, care pe lângă parcul 23 August mai include și reabilitarea și modernizarea corpului B al Muzeului „Ion Irimescu” și Casa Memorială ”Mihail Sadoveanu”.

Coman a spus că valoarea totală a proiectului este de 6,2 milioane de lei, cofinanțarea primăriei fiind de doar 2%. Primarul din Fălticeni a ținut să dea asigurări cetățenilor că după reabilitare și modernizare parcul Prefecturii „va arăta extraordinar”. „Este un spațiu extrem de cunoscut de fălticeneni și de iubit de către aceștia. Un parc care de aproape 50 de ani nu a avut parte de nici un fel de reparație capitală, de reparații curente”, a precizat Cătălin Coman.

El a spus că proiectul include modernizarea aleilor pietonale din interiorul parcului, montarea de mobilier stradal nou, dar și instalarea unui sistem inteligent de iluminat public, cu panouri solare și lămpi LED, pentru a reduce semnificativ cheltuielile cu energia electrică. „Vom construi și un foișor în care sâmbăta, duminica și în alte zile de sărbătoare vom avea spectacole cu diverse genuri de muzică, folk, fanfară, simfonică, populară, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele, așa cum era odată. Iar în rest, acest foișor va fi pus la dispoziția tinerilor, care vor dori să cânte la chitară sau să aibă discuții relaxate și relaxante”, a precizat Cătălin Coman.

El a adăugat că prin același proiect va fi modernizată și fântâna arteziană din interiorul parcului, care nu mai funcționează de aproximativ 20 de ani. Tot în acest parc vor fi montate și camere de supraveghere pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță al fălticenenilor. „De asemenea, vom moderniza și locul de joacă pentru copii, care acum arată foarte rău, dar care va fi un spațiu de joacă ultramodern. Și ca o noutate pentru fălticeneni, în acest parc vom amenaja un spațiu destinat adulților cu aparate de fitness în aer liber, pentru a putea fi folosite de toți cetățenii, indiferent de vârstă. E vorba de mișcare în aer liber, într-un cadru natural”, a mai spus Cătălin Coman. El a mai precizat că în urma modernizării va crește și suprafața spațiilor verzi, iar actualele spații vor fi reabilitate. „Va fi o zonă extraordinară pentru relaxare și toate acestea se fac cu bani europeni. Va fi un parc foarte frumos, iar proiectul confirmă acest lucru”, a dat asigurări primarul din Fălticeni.

 

Clădirea în care maestrul Ion Irimescu și-a petrecut ultimii ani din viață va fi reabilitată

Cătălin Coman a mai adăugat că tot în cadrul acestui proiect va fi reabilitat și corpul B al Muzeului „Ion Irimescu”, respectiv clădirea în care maestrul Ion Irimescu și-a petrecut ultimii ani din viață. Coman a precizat că vrea ca acest spațiu să fie introdus în circuitul muzeal. El a arătat că vor fi reabilitate și pinacoteca și celelalte spații din acest corp de clădire. Nu în ultimul rând, Cătălin Coman a spus că tot în cadrul proiectului integrat au fost incluse și reabilitarea și modernizarea Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu”, de pe str. Ion Creangă, la care până acum nu s-au mai efectuat astfel de lucrări.

Primarul din Fălticeni a spus că aceste proiecte sunt extrem de importante pentru Fălticeni, având în vedere că pun în valoare zestrea culturală a municipiului, pentru ca aceasta să fie valorificată la maximum. „Avem proiecte prin care facem lucruri pe care mulți alții doar le declară, dar nu au făcut nimic la acest capitol. Au existat de-a lungul timpului o sumedenie de așa-ziși oameni politici care erau interesați de tot ceea ce înseamnă latura politică, însă pentru cultură nu au făcut absolut nimic”, a spus Cătălin Coman. El spus că pe lângă acest proiect, un altul extrem de important se află deja în implementare, respectiv reabilitarea Bibliotecii Municipale, „Muzeul Ciurea”. Cătălin Coman a spus că prin aceste două proiecte se realizează investiții consistente în cultură, pentru ca municipiul Fălticeni să fie în top și în acest domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni va moderniza cu fonduri europene parcul Prefecturii, din spatele Muzeului „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Fălticeni va moderniza cu fonduri europene parcul Prefecturii, din spatele Muzeului „Ion Irimescu”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei