Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2020 - Anul XXV, nr. 214 (7519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coronavirus

Numărul cazurilor noi de Covid în județul Suceava a crescut joi la 54

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava a înregistrat, joi, 54 de cazuri noi de îmbolnăviri cu SARS-CoV2 (Covid-19), numărul total de cazuri raportat la data de 10 septembrie fiind de 5.662, conform buletinului de presă transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Distinct de cazurile noi confirmate, alte 10 persoane din județ au avut rezultat pozitiv la retestare.

De miercuri până joi au fost testate 409 persoane în județ, mai puține decât la raportarea precedentă, când au fost 479 de persoane testate. Până acum, numărul total de persoane testate este de 47.050.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a explicat, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că această creștere din ultimele 24 de ore se poate justifica prin numărul semnificativ de rezultate pozitive înregistrate la familiile carantinate la domiciliul unor persoane care au fost deja confirmate pozitiv, dar și prin faptul că persoanele care au dorit să plece la muncă în afara țării și-au efectuat testări de rutină, neavând simptome, unele fiind depistate pozitiv la Covid-19. De asemenea, din loturile de sportivi care s-au testat în vederea înscrierii în competiții, unii, deși asimptomatici, au fost depistați ca fiind infectați cu SARS-CoV2.

În contextul evoluţiei actuale a pandemiei la nivel național, dar și a creșterii numărului cazurilor de persoane confirmate pozitiv Covid-19 în ultimele 24 ore, în județ, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat intensificarea acțiunilor preventive și de control, subliniind că „necesitatea protejării sănătății publice are prioritate, atunci când intră în conflict cu alte drepturi”.

Prefectul avertizează că, raportat la situația concretă din județul Suceava, unde au fost semnalate unele nerespectări ale măsurilor preventive, cum ar fi distanțarea fizică, folosirea măștii de protecție și numărul de participanți la diferite evenimente private, „momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val”, arătând că, în lipsa respectării regulilor sanitare mult mai puțin decât în alte circumstanțe, „s-ar putea reveni la o situație similară lunilor martie-aprilie, când contagierea cu coronavirus s-a răspândit necontrolat”.

La nivelul județului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.60 la mia de locuitori.

În județ, în ultimele 24 de ore au fost internate 21 de persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 38 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 548 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 178 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 95 de pacienți sunt în zona tampon și 275 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 178 de pacienți diagnosticați Covid-19, 118 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 47 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 327 de paturi libere, din care 14 pentru pacienți Covid-19, 204 în sectorul Non-Covid și 95 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 9 paturi pentru pacienți non-Covid și 26 de ventilatoare, din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 77 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

 

În izolare la domiciliu sunt 160 de persoane pozitive sau cu simptome de Covid

În carantină sunt 440 de persoane care au intrat în contact direct cu persoane confirmate cu SARS-CoV-2, precum și persoane care au venit din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic.  De asemenea, în izolare la domiciliu se află 160 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.      

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ-teritoriale 28 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 12 au sub zece cazuri în evoluție, iar 10 au peste zece cazuri în evoluție.

În data de 10 septembrie, în județul Suceava sunt 457 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, cu 15 mai multe decât în ziua precedentă.

La nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.664 de persoane declarate vindecate.

Acțiunile polițiștilor în context Covid au constat în verificarea a 478 de persoane și 49 de societăți  comerciale, în urma căreia aceștia au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În țară au fost 1.380 de cazuri noi

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.380 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (Covid – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Cele mai multe sunt în București – 201, Bacău – 82, Timiș – 69, Prahova – 65, Iași – 63, Neamț – 57, Brașov – 50.  De asemenea, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 760 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 7.133. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI. 

În intervalul 9-10 septembrie orele 10.00, în țară au fost înregistrate 47 de decese (25 bărbați și 22 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale. 45 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar doi pacienți decedați nu au prezentat comorbidități. Până pe 10 septembrie, 4.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat. De la ultima raportare, în județul Suceava nu a fost nici un deces în rândul persoanelor confirmate cu Covid-19.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.015.772 de teste. Dintre acestea 25.185 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.940 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.245 la cerere.

41.010 pacienți au fost declarați vindecați și 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. GCS a comunicat că cifrele privind pacienții vindecați și cei asimptomatici externați sunt în curs de actualizare, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor.

Până la data de 10 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 99.684  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (Covid – 19).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor noi de Covid în județul Suceava a crescut joi la 54.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor noi de Covid în județul Suceava a crescut joi la 540.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei