Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2020 - Anul XXV, nr. 214 (7519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Dan Ioan Cușnir pregătește o nouă strategie pentru a stopa migrarea forței de muncă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava și candidatul acestui partid pentru funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a anunțat că are în vedere o nouă strategie pentru a stopa migrarea forței de muncă din municipiul reședință de județ. Dan Ioan Cușnir consideră că Suceava are dreptul, ca oricare alt oraș al României, la dezvoltare, la progres, iar sucevenii au dreptul de a trăi într-un oraș viu, care nu stagnează din cauza unor oameni rămași în urma vremurilor.

„Suceava are dreptul de a recupera 16 ani de experimente nereușite. Este îngrijorător fenomenul migrației forței de muncă din acest oraș, și asta nu de ieri sau de azi, ci de nedrept de mulți ani. Ceea ce mă îngrijorează este faptul că mare parte din această forță de muncă este reprezentată de tineri, ceea ce este atât injust, cât și atât de revoltător. Știu că nimeni nu este deținătorul adevărului absolut sau al soluțiilor miraculoase, dar știu că dacă sucevenii îmi vor da votul lor, voi regândi din temelii abordarea acestei probleme, pentru că știu că eu și echipa mea privim spre viitorul acestui oraș, nu spre contractele <grase>, astfel cum s-a făcut până acum”, a declarat Cușnir.

El a precizat că trebuie regândită administrația Primăriei Suceava, dar și reluarea cu adevărat a dialogului social și încheierea unor parteneriate solide, de durată, bazate în primul rând pe încredere, dar și pe transparență și seriozitate. „Suceava are de atâția ani o universitate, care și-a clădit un binemeritat prestigiu. Această instituție generează inteligență și forță de muncă pe care actuala administrație o desconsideră sau, în cel mai fericit caz, se face că nu o vede, deoarece nu îi atrage cu nimic pe acești tineri. Informaticieni, ingineri, economiști excelenți și mulți alții ajung astfel să caute o carieră profesională în altă parte decât în Suceava. De ce s-a ajuns aici și cine e orb la o astfel de oportunitate?”, a arătat candidatul PSD pentru Primăria Suceava.

 

Cușnir propune un parteneriat cu Universitatea Suceava

Dan Ioan Cușnir consideră că un parteneriat cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” este necesar, iar dacă sucevenii îi vor acorda încrederea, acest lucru va fi printre prioritățile sale, considerând că există oportunități de colaborare care nu mai trebuie ratate. „De exemplu, de ce nu s-a digitalizat actuala primărie, astfel cum au reușit alte primării din țară? De ce tinerii informaticieni suceveni sunt abandonați pe o piață externă a muncii? Toată lumea vorbește despre această problemă, dar cât s-a investit în acest sens? De ce există încă tone de hârtie care se mișcă haotic în această clădire, de ce există încă zeci de ghișee la care cetățenii vin și se apleacă precum într-o rugă la fereastră? Unde a fost în ultimii ani respectul pentru cetățeni și pentru banii acestora? Când s-a transformat primăria într-un loc al umilinței, în care funcționarul public este stăpân, iar cetățenii sunt tratați precum niște datornici care nu au decât dreptul de a plăti taxe și de a nu comenta? Printre acești cetățeni sunt și tinerii de care vorbesc eu, iar modul cum aceștia sunt tratați nu conduce decât la adâncirea faliei dintre primărie și urbe. Nu e drept și e destul”, a precizat Dan Ioan Cușnir.

El a adăugat că toată lumea afirmă demagogic că sunt necesare noi locuri de muncă, dar o primărie nu creează în mod direct decât un procent foarte mic din aceste locuri, însă, prin planurile de dezvoltare și prin strategiile de investiții, poate atrage investitorii și poate crea un pol de dezvoltare stabil. „De ce nu s-a propus și dezvoltat un adevărat parteneriat solid cu Camera de Comerț și Industrie? Cum să afle angajatorii despre înalta calificare a tinerilor, cum să afle despre șansa de a se dezvolta cu forță de muncă locală, care e mult mai stabilă și mai motivată să își dezvolte cariera profesională? În schimb, oare cu adevărat se justifică cei aproximativ 900 de angajați ai primăriei, raportat la eficiența muncii și mai ales la nivelul redus de creativitate socială și administrativă?”, a întrebat Dan Ioan Cușnir.

El a subliniat faptul că nu își dorește să ajung primar „al acestui frumos” oraș pentru a dărâma, ci pentru a construi. Cușnir a adăugat că nu vrea să schimbe oamenii de pe posturi, ci vrea să schimbe mentalități. „Sunt convins că, dacă voi fi ales primar, voi și reuși acest lucru. Pentru că diferența între mine și Ion Lungu este că eu nu mă consider providențial și stăpân al acestui oraș, astfel încât să promit public viceprimarului că îi voi lăsa moștenire această primărie, numai că trebuie să aibă răbdare”, a mai declarat Dan Ioan Cușnir. El a mai afirmat că va fi primarul care va crede în munca de echipă și în promovarea tinerilor și a ideilor constructive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cușnir pregătește o nouă strategie pentru a stopa migrarea forței de muncă din Suceava.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dan Ioan Cușnir pregătește o nouă strategie pentru a stopa migrarea forței de muncă din Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei