Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2020 - Anul XXV, nr. 214 (7519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

După faptă și răsplată

Alpinism în Munții Rarău pentru voluntarii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Voluntarii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) care își dedică timpul liber oamenilor nevoiași și care în plină pandemie de Covid-19, în stare de urgență, au vizitat bolnavii la domiciliu, le-au dus alimente și medicamente, au primit un nou cadou, o excursie, din partea coordonatorului Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), pr. Justinian Cojocar.

Tinerii au făcut alpinism în Munții Rarău, au vizitat municipiul Vatra Dornei, unde s-au plimbat cu telescaunul și au participat la un paintball. Asta după ce în luna iulie, pr. Justinian Cojocar le-a propus tinerilor voluntari să facă rafting pe Bistrița, cu barca și caiacul, tot ca o recompensă pentru munca de voluntariat pe care o fac cu mare dăruire de mai mulți ani, dar mai ales în acest an dificil.

„Mă bucur că mulți tineri participă la activitățile noastre. Îmi doresc să ducem modelul acesta de succes în întreg județul Suceava. Mi-aș dori ca în fiecare localitate să avem un nucleu de tineri credincioși, inimoși, săritori, pe care să-i implicăm în activitățile și proiectele noastre. Acești tineri pot colabora foarte bine cu preotul din localitate, cu profesorii și învățătorii de la școlile din comunitate, cu autoritatea locală (primăria și alte instituții), cu ONG-uri și cu mediul antreprenorial. Doar lucrând în echipă iese o treabă bună. Așa putem clădi, cu ajutorul lui Dumnezeu, o societate mai bună, mai sănătoasă moral și mai empatică civic. Sper să găsim uși deschise și să putem fi ajutați în lucrarea noastră. Să ne gândim la generațiile care vin și să le oferim cele de trebuință dezvoltării lor frumoase, mai întâi cele spirituale și apoi cele materiale”, a spus părintele Justinian Cojocar, care nu a uitat că acești tineri suceveni, cu rezultate foarte bune și la învățătură, n-au refuzat voluntariatul în perioada grea de carantină, când au sărit în ajutorul necăjiților și al oamenilor bătrâni, bolnavi, aflați în dificultate. „S-au bucurat ajutând și au învățat cu nădejdea că Dumnezeu va răsplăti munca. În toiul examenelor au avut dragoste și au stat la Raclă, la Sfântul Ioan cel Nou, așa cum i-am rânduit, din 4 în 4 ore, timp de două zile. Sunt exemple pentru tineri! Și eu am de învățat multe lucruri de la acești tineri. Cinste lor, părinților și profesorilor”, a completat pr. Cojocar. Dacă vreți să vedeți cum s-au distrat tinerii ATOS, puteți să accesați https://www.facebook.com/atos.suceava/videos/610081056347428. Și dacă acești elevi sunt exemple pentru voi, dacă vă plac acțiunile în care sunt implicați, dacă vă inspiră poveștile lor puteți să le scrieți, să-i contactați pe  https://www.facebook.com/atos.suceava/, pentru că părintele Justinian Cojocar, coordonatorul ATOS, vrea ca numărul tinerilor din asociație să crească mereu, să fie o adevărată familie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alpinism în Munții Rarău pentru voluntarii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alpinism în Munții Rarău pentru voluntarii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei