Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2020 - Anul XXV, nr. 214 (7519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenție

În toate școlile din Gura Humorului au fost montate separatoare din plexiglas pentru elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că în toate școlile din acest oraș au fost montate separatoare din plexiglas pentru elevi, pentru a asigura o protecție mai ridicată împotriva îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Marius Ursaciuc a spus că fondurile necesare pentru montarea acestor separatoare, respectiv aproximativ 400.000 de lei, au fost alocate în totalitate de la bugetul local.

„Aceste separatoare au fost montate în clasele din toate școlile generale și din colegiul din Gura Humorului, deoarece era clar singura variantă prin care putem să creștem cât mai mult gradul de siguranță pentru elevi. Mai mult, unitățile școlare au fost dotate cu lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție”, a precizat Ursaciuc, care a adăugat că în total au fost montate aproximativ 2.000 de separatoare pentru elevi. El a spus că, la fel, în toate clasele din școlile gimnaziale și de la colegiul din oraș există internet prin cablu, precum și toate dotările necesare pentru ca și învățământul online să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Primarul din Gura Humorului a adăugat că toate școlile din oraș vor începe noul an școlar pe scenariul verde, adică cu prezența fizică a elevilor la cursuri. Marius Ursaciuc a mai spus că la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului elevii din clasele a IX-a și a XII-a vor fi prezenți toți la cursuri, iar elevii din clasele a X-a și a XI-a vor fi prezenți alternativ la școală, câte două săptămâni prin rotație. „La clasele a X-a și a XI-a s-a optat pentru această variantă nu pentru că ar fi fost vorba despre lipsa spațiilor, ci pentru că trebuie să respectăm recomandările Direcției de Sănătate Publică”, a ținut să precizeze Marius Ursaciuc.

De asemenea, el a mai afirmat că la două grădinițe din oraș sunt asigurate toate condițiile pentru începerea noului an școlar, cu prezența preșcolarilor. Ursaciuc a făcut referire și la grădinița cu program prelungit, el explicând faptul că având în vedere normele de distanțare sociale, prioritate la cursuri vor avea copiii care locuiesc în Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În toate școlile din Gura Humorului au fost montate separatoare din plexiglas pentru elevi.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În toate școlile din Gura Humorului au fost montate separatoare din plexiglas pentru elevi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei