Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2020 - Anul XXV, nr. 214 (7519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Flutur a aprins flacăra la aragazul primei familii care beneficiază de gaz metan în comuna Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a aprins flacăra la aragazul primei familii din comuna Moara care beneficiază de gaz metan. Gheorghe Flutur și primarul Eduard Dziminschi au fost invitați în casa unei familii care s-a racordat deja la noua rețea de gaze naturale din comuna Moara. După ce a aprins focul, Gheorghe Flutur a spus că racordarea comunei Moara la rețeaua de gaze naturale înseamnă un pas important spre civilizație. „Eu vreau să vă mulțumesc că m-ați invitat și vreau să îl felicit pe domnul primar. Să știți că nu cu mulți ani în urmă împreună am pornit acest proiect. A venit primarul de la Moara, domnul Dziminschi, și m-a întrebat cum văd eu aceste lucruri. Și atunci țin minte că i-am spus că trebuie să aibă cel puțin 1.000 de beneficiari. El a spus că are și atunci l-am trimis la Transgaz pentru discuții. Și de atunci a început toate procedurile. Un an și ceva a durat construcția acestei rețele. Și vreau să felicit și constructorul, operatorii și investitorul pentru că au avut curaj să investească în Moara. Din câte știu sunt 1.000 de case aici care vor avea gaz metan imediat, dar mai sunt însă circa 1.000 de case care așteaptă gazul. Până la urmă înseamnă civilizație și nu mai trebuie să ai grija lemnelor”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

El a adăugat că următoarea comună din județul Suceava în care va fi pusă în funcțiune o rețea de gaze naturale este Sadova. Președintele CJ Suceava i-a îndemnat și pe ceilalți primari din județ să depună proiecte pentru extinderea rețelelor de gaze naturale, amintind că în momentul de față se lucrează la magistrala de gaz spre Vatra Dornei. „În jurul Sucevei sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales că distanța până la magistrală nu este foarte mare. Și acum Guvernul ne-a dat posibilitatea, circa un miliard de euro, fonduri pentru primăriile care doresc să ducă gaz metan în localitățile lor”, a precizat șeful administrației județene. Gheorghe Flutur a declarat că deja în județul Suceava sunt 37 de primării care au studiile de fezabilitate întocmite pentru construcția de rețele de gaze naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a aprins flacăra la aragazul primei familii care beneficiază de gaz metan în comuna Moara.
 Vizualizări articol: 1514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Flutur a aprins flacăra la aragazul primei familii care beneficiază de gaz metan în comuna Moara1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei