Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2020 - Anul XXV, nr. 201 (7506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Înșelăciuni

Falsă polițistă în acțiune: a înșelat o mamă disperată să-și salveze copilul și o șoferiță rămasă fără permis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din Gura Humorului a ajuns în arestul poliției județene pentru infracțiunile de trafic de influență și înșelăciune. Andreea Rotari, din Gura Humorului, a fost reținută pentru 24 de ore din cursul zilei de luni, în urma perchezițiilor efectuate, după care, ieri, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Tribunalul Suceava a dispus arestarea inculpatei în vârstă de 23 de ani pe o perioadă de 30 de zile.

Andreea Rotari a fost arestată pentru două înșelăciuni recente, pe care le-ar fi comis dându-și calitatea falsă de polițist. Ea s-a folosit de conturi false create pe Facebook, dar și de atestate sau insigne care pot fi catalogate ca falsuri grosolane.

Cel mai dramatic este cazul înșelării unei tinere mame din Ostra care avea un copilaș bolnav. Escroaca i-a spus mamei că este polițistă și o poate ajuta să depună mai repede dosarul la Casa de Asigurări, pentru a i se asigura costurile operațiilor în străinătate.

Andreea Rotari, în vârstă de 23 de ani, din Gura Humorului, nu este nici pe departe la prima ”ispravă” de acest gen. Ea are la activ condamnări pentru înșelăciune, cu mod de operare aproape identic, însă a scăpat atunci cu o pedeapsă cu suspendare.

 

Familia înșelată a fost lovită de drama pierderii copilului

Cazul mamei înșelate de la Ostra este unul dramatic. Bebelușul în vârstă de câteva luni al tinerei înșelate, din comuna Ostra, a murit.

Cazul a fost adus în actualitate în luna aprilie a acestui an de Monitorul de Suceava. Autoritățile s-au sesizat, însă se pare că s-a lucrat destul de mult la anchetă, iar victima a fost inițial reticentă în a depune plângere. Ancheta vizează și un complice al Andreei Rotari.   

 

Cum a fost înșelată femeia aflată la grea încercare

Cosmina S., din Ostra, și cei din familia sa erau oricum într-o situație foarte grea. Băiețelul adus pe lume la începutul acestui an avea probleme grave la inimă și avea nevoie de trei operații.

În timp ce căuta soluții pentru copil, mama a fost contactată, printr-un intermediar, de o persoană care i-a spus că este polițist și poate să îi facă dosarul pentru operații. Mama spune că vocea părea mai degrabă a unui bărbat, iar ulterior a primit și un ”atestat judiciar”, conform căruia respectivul ar fi dat examen și este încadrat la Poliția municipiului Suceava (în „Cadrul Rutier”). Această hârtie este un fals grosolan, printre altele la semnătură apărând directorul Poliției Locale Suceava, care nu are nici o legătură cu Poliția municipiului Suceava (foto anexată la material).

Oamenii din familia din Ostra au adunat bani, inclusiv din împrumuturi, virând sumele prin cont bancar, dar ulterior și personal, ”polițistului”. Inițial a fost vorba de 2.000 de lei, apoi de încă 3.000 de lei și 1.000 de euro.

Abia după ce a mers la poliție și a arătat pozele pe care le avea, tânăra din Ostra a aflat că i-a dat banii numitei Andreea Rotari, în vârstă de 23 de ani, din Gura Humorului, care a mai comis fapte asemănătoare.

Cosmina S. a amânat o lungă perioadă să depună plângere la poliție, pentru că a tot primit asigurări că dosarul va fi aprobat, însă ulterior s-a convins că nu a stat de vorbă cu un polițist/polițistă și nici nu i-a depus nimeni dosarul pe nicăieri.

Când a cerut banii înapoi, Cosmina S. a fost amenințată că va fi reclamată pentru denunț calomnios. Ulterior, după izbucnirea scandalului și apariţia articolului din Monitorul de Suceava, inculpata i-a restituit sumele de 2.000 lei prin transfer bancar și 500 lei și 50 euro în numerar prin intermediul unui complice, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

A păcălit o altă victimă că îi va recupera de la polițiști permisul de conducere suspendat

O altă faptă de înșelăciune recentă de care este acuzată Andreea Rotari este legată de un permis de conducere.

A doua victimă, tot o femeie, rămasă fără permis de conducere în urma unui accident rutier, a fost abordată de inculpată prin intermediul unor conturi false de pe Facebook, care atestau în mod nereal că Andreea Rotari este polițist rutier.

”I-a pretins victimei, prin intermediul mai multor conversaţii telefonice şi în mediul virtual, în cadrul aplicaţiilor Facebook şi Whatsapp, respectiv în consecință a primit suma de 800 euro, în schimbul exercitării influenţei pe lângă unul sau mai mulţi lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Rutier - IPJ Suceava, pentru a-i determina pe aceştia să restituie permisul auto numitei, actul fiind ridicat şi suspendat din luna decembrie 2019 în urma unui accident rutier”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Mai mult, aceeași victimă i-a mai remis inculpatei încă un ”împrumut” de 3.000 de lei, în timp ce păgubita aștepta să-și primească permisul înapoi.  

Dosarul cu privire la cele două înșelăciuni comise în acest an este instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

 

A scos bani mulți de la femei cărora le-a promis locuri de muncă în poliție, pe când avea 19 ani

În 2016, pe când avea 19 ani, Andreea Rotari a dat dovadă de un tupeu ieșit din comun. Ea a păcălit două femei că le va găsi locuri de muncă în poliţie, pe baza unor relaţii pe care le-ar avea, lucru care nu avea nici o legătură cu realitatea.

Andreea Rotari a exploatat faptul că în acea perioadă foarte mulţi suceveni s-au înscris la concursuri pentru admitere în structurile poliţiei şi a profitat de naivitatea victimelor.

Poliţiştii adevăraţi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, au primit o sesizare despre aceste înşelăciuni din partea unei femei în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava. Aceasta a reclamat că o anume Andreea Rotari a înşelat-o cu suma de 17.400 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie-aprilie 2016, suspecta, sub pretextul că este poliţistă, i-a spus femeii că îi poate găsi un post de secretară la poliţie. Mai mult, pentru a scoate mai mulţi bani, i-a promis aceleiaşi femei că îi va găsi un post de agent în poliţie şi fiicei sale. Convinsă că tânăra are influenţă printre şefi din poliţie, victima a livrat suma de bani amintită în mai multe tranşe.

Andreea Rotari a dus-o cu vorba pe femeia de 41 de ani şi i-a cerut tot mai mulţi bani. Aşa se face că după ce a anunţat-o pe femeie că a definitivat contractul de angajare, escroaca i-a mai cerut încă 650 de lei. Poliţiştii monitorizau deja cazul, astfel că la întâlnirea dintre cele două a fost organizat un flagrant. Andreea Rotari a fost prinsă într-un centru comercial din Suceava, în timp ce primea suma de 650 de lei în bancnote marcate.

Ulterior, poliţiştii au mai identificat o victimă înşelată în acelaşi mod. Este vorba despre o femeie în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, căreia i-a pretins, primind de la aceasta, la 27 martie 2016, suma de 6.400 de lei, pentru angajarea în poliție.

Andreea Rotari a fost reținută doar 24 de ore, după care a fost cercetată în libertate, sub control judiciar.

Tribunalul Suceava i-a aplicat inițial o pedeapsă de 1 an, 10 luni și 10 zile de închisoare pentru trafic de influență, însă la apel pedeapsa a fost transformată în una cu suspendare. Și în acest caz, clemența judecătorilor a fost prost înțeleasă de Andreea Rotari.

 

Avea acasă accesorii de polițist încă de acum patru ani

Printre altele, după prima faptă, din 2016, de la tânără polițiștii adevărați au ridicat o ştampilă cu carcasă de culoare roşu cu negru, având aplicată o etichetă Agent principal „...”, toc pistol de culoare neagră, port cătuşe material textil cu o cheie în interior, mapă de culoare roşie cu 10 înscrisuri format A4, ambalaj hârtie având aplicată ştampila Agent principal „...”, baston cu inscripție ”Police”.

Andreea Rotari este arestată acum pentru cele două noi înșelăciuni, iar faptul că are antecedente penale pentru fapte comise cu același mod de operate va cântări probabil mult în sentința finală. Cu privire la ultimele fapte, Andreea Rotari se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Falsă polițistă în acțiune: a înșelat o mamă disperată să-și salveze copilul și o șoferiță rămasă fără permis.
 Vizualizări articol: 2313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Falsă polițistă în acțiune: a înșelat o mamă disperată să-și salveze copilul și o șoferiță rămasă fără permis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei