Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2020 - Anul XXV, nr. 201 (7506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Experiență inedită

120 de boboci au participat online la Şcoala de vară ,,Juniors of CNME"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

120 de boboci au participat online, în perioada 17-21 august, la Şcoala de vară ,,Juniors of CNME", ediția a IV-a, eveniment inițiat de Consiliul Școlar al Elevilor Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Suceava.

Pentru boboci a fost o experiență inedită, o formă de ,,școală dinaintea școlii". Ei au participat cu entuziasm la activitățile online pregătite de colegii lor mai mari și de profesorii implicați. Inițiativa a avut în vedere integrarea elevilor din clasa a IX-a în viața de licean prin joc și comunicare, prin activități nonformale menite să contribuie la dezvoltarea personală a elevilor colegiului.

După cum a spus prof. Anca Gorban, coordonator pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, „bobocii au deprins pe de o parte metoda învățării online pe Google Classroom, într-un cadru relaxant şi prietenos, şi pe de altă parte şi-au cunoscut colegii şi profesorii prin intermediul activităţilor de pe Meet”.

Din echipa de organizare au făcut parte elevii Bogdan Dura, Rareş Tănase, precum și numeroși voluntari, elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a de la „Mihai Eminescu”.

 

Colaboratori

Proiectul a fost posibil cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava și cu ajutorul prof. Renato Tronciu și al prof. Gabriela Cazac, directorii școlii, dar şi cu ajutorul inginerului de sistem, Andrei Todosi, care a sprijinit proiectul pentru activitățile online, a creat conturi pentru întâlnirile proiectului şi a oferit consultanţă în privinţa derulării în bune condiţii a unor activităţi online de o astfel de anvergură.

Totodată, profesoara Anca Gorban, consilierul educativ al colegiului, a susținut şi a ajutat inițiatorii acțiunii în implementarea ideii unei şcoli de vară online, a oferit sugestii şi soluţii atunci când a fost nevoie.

Cadrele didactice implicate în Şcoala de vară ,,Juniors of CNME", ediția a IV-a, Maria Rotaru, Ana Maria Timoficiuc, Ana Divisevici, Marcela Hopulele, Florentina Năsulea, Ionuţ Moldovan și Eugen Pintea, ,,au reușit, prin crearea unor contexte de învățare noi, online, să cultive curiozitatea pentru cunoaștere”, este de părere Bogdan Dura. Activitățile din cadrul școlii de vară s-au derulat în spaţiul virtual, dar asta nu i-a împiedicat pe elevii organizatori să înscrie, în seria obiectivelor, turul virtual al liceului, activităţi de dezbatere, întâlniri cu absolvenţii colegiului, atelier de informatică pe tema „Securitatea informaţiilor” şi prezentarea Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului  Național ,,Mihai Eminescu” Suceava.

„Cursurile de predare online au fost salutate de boboci, aceştia participând pe rând la una sau două dintre lecţiile nonformale ale profesorilor implicaţi. Mai presus de toate, proiectul s-a dovedit a fi o formă de salut pentru nou-veniții boboci în marea familie a Juniors of CNME”, a completat prof. Anca Gorban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 120 de boboci au participat online la Şcoala de vară ,,Juniors of CNME".
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
120 de boboci au participat online la Şcoala de vară ,,Juniors of CNME"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei