120 de boboci au participat online, în perioada 17-21 august, la Școala de vară „Juniors of CNME”, ediția a IV-a, eveniment inițiat de Consiliul Școlar al Elevilor Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava.
Pentru boboci a fost o experiență inedită, o formă de „școală dinaintea școlii”. Ei au participat cu entuziasm la activitățile online pregătite de colegii lor mai mari și de profesorii implicați. Inițiativa a avut în vedere integrarea elevilor din clasa a IX-a în viața de licean prin joc și comunicare, prin activități nonformale menite să contribuie la dezvoltarea personală a elevilor colegiului.
După cum a spus prof. Anca Gorban, coordonator pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, „bobocii au deprins pe de o parte metoda învățării online pe Google Classroom, într-un cadru relaxant și prietenos, și pe de altă parte și-au cunoscut colegii și profesorii prin intermediul activităților de pe Meet”.
Din echipa de organizare au făcut parte elevii Bogdan Dura, Rareș Tănase, precum și numeroși voluntari, elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a de la „Mihai Eminescu”.
Colaboratori
Proiectul a fost posibil cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava și cu ajutorul prof. Renato Tronciu și al prof. Gabriela Cazac, directorii școlii, dar și cu ajutorul inginerului de sistem, Andrei Todosi, care a sprijinit proiectul pentru activitățile online, a creat conturi pentru întâlnirile proiectului și a oferit consultanță în privința derulării în bune condiții a unor activități online de o astfel de anvergură.
Totodată, profesoara Anca Gorban, consilierul educativ al colegiului, a susținut și a ajutat inițiatorii acțiunii în implementarea ideii unei școli de vară online, a oferit sugestii și soluții atunci când a fost nevoie.
Cadrele didactice implicate în Școala de vară „Juniors of CNME”, ediția a IV-a, Maria Rotaru, Ana Maria Timoficiuc, Ana Divisevici, Marcela Hopulele, Florentina Năsulea, Ionuț Moldovan și Eugen Pintea, „au reușit, prin crearea unor contexte de învățare noi, online, să cultive curiozitatea pentru cunoaștere”, este de părere Bogdan Dura. Activitățile din cadrul școlii de vară s-au derulat în spațiul virtual, dar asta nu i-a împiedicat pe elevii organizatori să înscrie, în seria obiectivelor, turul virtual al liceului, activități de dezbatere, întâlniri cu absolvenții colegiului, atelier de informatică pe tema „Securitatea informațiilor” și prezentarea Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava.
„Cursurile de predare online au fost salutate de boboci, aceștia participând pe rând la una sau două dintre lecțiile nonformale ale profesorilor implicați. Mai presus de toate, proiectul s-a dovedit a fi o formă de salut pentru nou-veniții boboci în marea familie a Juniors of CNME”, a completat prof. Anca Gorban.