Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2020 - Anul XXV, nr. 201 (7506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziție

Mihalescul: Pentru PNL este prioritar să protejeze locurile de muncă și să creeze altele noi în zonele mai puțin dezvoltate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul afirmă, într-o declarație de presă, că prin pachetul de măsuri aplicat de guvernul PNL în ultimele șase luni s-a reușit salvarea a sute de mii de locuri de muncă, și apreciază că schemele de ajutor pentru dezvoltare și investiții pe care guvernul Orban le acordă în prezent operatorilor economici vor conduce la apariția de noi locuri de muncă, chiar și în zonele mai puțin dezvoltate ale țării.

Dumitru Mihalescul a declarat: „Miliardele de lei pe care guvernul PNL le-a utilizat pentru plata șomajului tehnic, pentru plata salariilor părinților care au rămas acasă cu elevii pe timpul închiderii școlilor, pentru acoperirea costurilor fiscale asociate salariilor pentru angajații reveniți în activitate și-au produs efectele așteptate. Situația este confirmată atât de către Institutul Național de Statistică, care arată că rata șomajului a crescut, însă foarte puțin comparativ cu dimensiunea crizei economice și sanitare, dar și de instituțiile din domeniul muncii, care afirmă că numărul de angajați este doar sensibil mai mic față de începutul anului. Este evident că cel mai puternic sector lovit a fost cel al turismului, al hotelurilor și restaurantelor. Cu toate acestea, operatorii economici din domeniu trebuie să știe că guvernul va continua să-i susțină prin noi măsuri financiare, care vor fi adoptate în săptămânile următoare”.

 

Mihalescul: Mai multe locuri de muncă pentru o zonă mai puțin dezvoltată cum este cea din jurul municipiului Rădăuți

Parlamentarul sucevean a mai arătat că dacă guvernul PNL a reușit performanța de a proteja locurile de muncă amenințate de criză, crede că va reuși să ducă la bun sfârșit și măsurile cuprinse în Planul național de investiții și de relansare economică, ceea ce va însemna și mai multe locuri de muncă pentru o zonă mai puțin dezvoltată cum este cea din jurul municipiului Rădăuți. Deputatul Mihalescul a mai afirmat că de la începutul anului guvernul PNL a reușit să atragă cele mai multe fonduri europene nerambursabile de la aderarea României la UE. „Acest lucru îmi dă marea speranță că fondurile europene alocate pe axa 2 pentru întreprinderile din Moldova, precum și investițiile majore care urmează a fi demarate vor genera în următorii ani cel puțin câteva zeci mii de locuri de muncă numai în județul Suceava”, a încheiat Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihalescul: Pentru PNL este prioritar să protejeze locurile de muncă și să creeze altele noi în zonele mai puțin dezvoltate.
 Vizualizări articol: 1007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Mihalescul: Pentru PNL este prioritar să protejeze locurile de muncă și să creeze altele noi în zonele mai puțin dezvoltate1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei