Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2020 - Anul XXV, nr. 183 (7488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Maricela Cobuz: Redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate pentru actuala guvernare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz consideră că în plină pandemie de coronavirus, educația și sănătatea au fost „îngropate” de actuala guvernare PNL, datorită deciziilor incoerente, ba chiar contradictorii transmise românilor.

Maricela Cobuz a arătat că accesul la educație este un drept constituțional, iar începând cu luna martie 2020, când a fost impus în România sistemul de învățământ online, peste 250.000 de elevi nu au avut acces la internet, aceștia fiind privați de dreptul la educație.

„Profesorii, elevii și părinții așteaptă un răspuns clar privind începerea anului școlar din partea ministrului Educației, doamna Monica Anisie, care poate avea ca reper deciziile celorlalte state din UE privind deschiderea noului an școlar”, a spus Maricela Cobuz, care a mai adăugat că procesul de deschidere a unităților de învățământ din România pentru noul an școlar trebuie să fie o prioritate pentru actuala guvernare, „lăsând la o parte politizarea învățământului”.

Maricela Cobuz a subliniat faptul că învățământul online nu este o soluție pentru școlarizarea elevilor din România. „Soluțiile dezinfectante și măștile de protecție la ore ar trebui să fie asigurate obligatoriu, atât elevilor, cât și profesorilor de către Ministerul Educației. De asemenea, testarea periodică a cadrelor didactice care ar urma să predea la catedră este o soluție la care nu s-a gândit actuala guvernare. Și suntem deja în luna august 2020, iar copii ar fi trebuit să aibă alocațiile dublate, măsură ignorată de către Guvernul PNL”, a precizat deputatul PSD.

Maricela Cobuz a mai precizat că după opt luni de guvernare haotică, solicită public ministrului Educației o comunicare clară privind începerea noului an școlar. „Ignorați prea mult copiii din România, iar ei nu merită această soartă”, a încheiat Cobuz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: Redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate pentru actuala guvernare.
 Vizualizări articol: 989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Maricela Cobuz: Redeschiderea școlilor trebuie să fie o prioritate pentru actuala guvernare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei