Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2020 - Anul XXV, nr. 183 (7488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caz șocant!

Un bărbat cu handicap grav, arestat pentru că ar fi molestat o fată de nici 12 ani

Un caz de o gravitate extremă, dar și cu unele semne de întrebare, s-a lăsat cu arestarea preventivă pentru agresiune sexuală a unui bărbat cu handicap de gradul I, din Plopeni - Salcea, cu grave probleme locomotorii, sub acuzația că ar fi agresat sexual o fată de nici 12 ani, fiica vitregă a fratelui său. Cei care îl cunosc pe bărbat sunt șocați de faptul că Vasile G., care abia se mișcă și are nevoie adesea de susținere pentru activități uzuale, a ajuns să fie arestat pentru agresiune sexuală. Unii sunt convinși că acesta era în imposibilitatea fizică de a comite vreun abuz, însă ancheta preliminară a polițiștilor spune altceva.   Oricum ar fi, cazul este deosebit de delicat.

Din ancheta derulată de polițiști, dar și de cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, prin serviciul de asistență socială din cadrul Primăriei Salcea, rezultă că fata care acum are 12 ani s-a mutat cum câțiva ani la Plopeni, împreună cu mama sa, la concubinul femeii, devenit între timp soț. În aceeași gospodărie locuiește și fratele tatălui vitreg, un om amărât, cu grave probleme locomotorii. Femeia și soțul său au lucrat cu contract de muncă sezonier în Germania o bună perioadă, iar minora a rămas în grija mamei soțului și a fratelui acestuia – persoana cu gradul I de handicap, cel arestat acum.

 

Agresiunea s-ar fi produs mai demult

Despre agresiune sexuală nu s-a auzit nimic până la finele săptămânii trecute, când, în urma unui scandal în familie, fata, acum în vârstă de 12 ani, i-a spus mamei că a fost agresată sexual de către fratele tatălui vitreg. Mama a alertat imediat poliția și s-a demarat imediat o anchetă serioasă, firească având în vedere gravitatea sesizării.

Minora a mărturisit că în urmă cu ceva vreme, probabil peste un an, fratele tatălui vitreg a agresat-o sexual, introducându-i un deget în vagin.

 

Agresiunea sexuală nu este confirmată medico-legal

Minora a fost și expertizată medico-legal, însă fiind vorba de o presupusă agresiune veche nu s-a găsit vreo urmă. S-a constatat totodată că minora nu este dezvirginată. Totuși, specialiștii care au stat de vorbă cu fata au fost de părere că aceasta are un comportament sincer și este traumatizată. Foarte mult în anchetă a cântărit și declarația bărbatului acuzat, care ar fi recunoscut că s-a ”jucat” cu fata, însă nu a violat-o. De precizat că bărbatul are grave probleme locomotorii, însă nu și psihice, astfel că nu poate intra în categoria celor fără discernământ.

Cert este că polițiștii care s-au ocupat de caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, după care a fost formulată propunere de arestare preventivă. Judecătoria Suceava a considerat că sunt probe suficiente și a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Bărbatul a ajuns în arestul poliției județene, unde are nevoie de asistență pentru unele activități uzuale.

Cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, care au în supraveghere cazul, au transmis că mama împreună cu minora beneficiază de serviciile de specialitate, respectiv rezidență și consiliere până la finalizarea anchetei.

Ancheta este în plină desfășurare, iar bărbatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat cu handicap grav, arestat pentru că ar fi molestat o fată de nici 12 ani.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat cu handicap grav, arestat pentru că ar fi molestat o fată de nici 12 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei