Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2020 - Anul XXV, nr. 183 (7488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Cușnir: Sub actuala conducere a primăriei, sucevenii nu mai au așteptări, pentru că au fost mințiți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, a declarat că sucevenii au ajuns să aibă așteptări mici sub actuala conducerea liberală a primăriei. În cadrul unei conferințe de presă susținute în apropierea Curții Domnești, Dan Ioan Cușnir, care candidează pentru funcția de primar al Sucevei, a spus că în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu locuitorii din toate cartierele l-a frapat scepticismul acestora. „Lucrul care m-a durut este nivelul scăzut, aș spune chiar foarte scăzut, de așteptare față de ceea ce trebuie să facă primarul și primăria pentru ei. Încercând să-mi explic această atitudine a oamenilor m-am gândit la minciunile pe care administrația actuală sau cele trecute le-au spus de-a lungul timpului. Sucevenii nu mai au așteptări pentru că au fost mințiți de prea multe ori. Acest lucru este adevărat, desigur, dar el nu explică totul. Lipsa de așteptări de la administrația locală corespunde de fapt modelului împământenit de actuala conducere a primăriei, care, de 16 ani, le-a cerut sucevenilor să se mulțumească cu puțin”, consideră Cușnir.

El a adăugat că esența acțiunii actualei administrații se reduce „la pavaj”. „Avem pavaj, deci primarul lucrează, deci primarul face. Deci, nu avem probleme”, a spus liderul PSD Suceava. Dan Cușnir a precizat că acest model ar fi, poate, potrivit într-o comună mai mare, dar nu pentru un oraș de dimensiunile și importanța Sucevei.

Cușnir a declarat că orice primar trebuie să se ocupe de administrarea treburilor publice, să asfalteze străzi și trotuare, să amenajeze locuri de parcare, spații verzi și spații de joacă pentru copii. „Faptul că un primar a pavat o stradă sau a amenajat un spațiu de joacă nu spune însă prea multe despre eficiența acelui primar. Contează, în egală măsură, și cum a pavat sau cum a amenajat acel spațiu de joacă. Noi, sucevenii, ne mândrim că suntem bucovineni. Bucovina este un nume european al istoriei noastre. De ce atunci să nu pretindem de la administrația noastră locală nu doar să ne paveze străzile, ci să le paveze ca la Viena, ca în Europa? Oare sucevenii nu merită acest lucru? Oare sucevenii nu merită ca lucrurile să fie făcute bine? Eu sunt convins că merită, dar aceasta presupune că trebuie să începem să ne uităm cu mai multă exigență la ceea face primarul”, a spus candidatul PSD pentru Primăria Suceava.

El consideră că un primar trebuie să se ridice la nivelul cetățenilor de așteptare privind felul în care trebuie să arate Suceava. Cușnir a spus că și în situația în care este făcută bine, activitatea unui primar nu se poate reduce la sarcinile strict administrative. Astfel el a arătat că un primar nu este un simplu administrator, „un om care umple găurile din asfalt”, deși și aceste lucrări trebuie să fie făcute. Dan Cușnir consideră că primarul unui oraș ca Suceava trebuie în primul rând să aibă o viziune despre evoluția și organizarea comunității și să facă totul pentru a asigura sucevenilor prezentul și viitorul vieții lor. „Au trecut deja 16 ani de când sucevenii nu mai au nici un fel de așteptări privind grija primăriei față de viața și viitorul lor, de când văd în primărie doar o mașină de turnat asfalt de proastă calitate sau un ghișeu de încasat impozite prea mari”, a mai declarat Dan Ioan Cușnir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cușnir: Sub actuala conducere a primăriei, sucevenii nu mai au așteptări, pentru că au fost mințiți.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cușnir: Sub actuala conducere a primăriei, sucevenii nu mai au așteptări, pentru că au fost mințiți1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei