Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2020 - Anul XXV, nr. 183 (7488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Un bărbat din Rădăuți, de 32 de ani, are nevoie urgent de proteze la picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Rădăuți, în vârstă de 32 de ani, Dumitru Lungu, are nevoie urgent de proteze la ambele picioare. Atât el, cât și soția sa, Mădălina, bolnavă de cancer, fac față cu mare greutate provocărilor vieții, fără să se plângă, cu demnitate, cu speranță. Însă starea lor de sănătate a început să se agraveze și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Dumitru Lungu a lucrat în ultimii 4 ani la Fan Curier Rădăuți. A trecut prin multe greutăți până la vârsta de 32 de ani. Mama lui s-a stins din viață în anul 2018 din cauza unui cancer necruțător, iar de aproximativ 2 ani, soția sa a fost și ea diagnosticată cu cancer și merge des la Spitalul Oncologic din Iași, făcând un transplant de celule stem și având o imunitate foarte scăzută. De curând, Mădălina și-a depus dosarul pentru pensie de boală.

În urmă cu un an, însă, au apărut primele probleme de sănătate pentru Dumitru, dureri puternice în zona spatelui și a șoldurilor. Având deja hernie de disc, după investigații făcute la Rădăuți, Suceava, Târgu Mureș a aflat că are necroză de gradul III, respectiv II la cele două șolduri și are nevoie de operații și proteze la ambele șolduri. Anul trecut, Dumitru încă spera că nu va fi nevoie de proteze la cele două șolduri, dar se pare că aceasta este singura variantă.

 

Au nevoie de ajutor!

La Rădăuți, Dumitru nu poate fi operat, așa că soluția găsită este la o clinică din Târgu Mureș. Protezele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate trebuie schimbate la cel mult 10 ani și având în vedere vârsta lui Dumitru, este posibil ca la a doua operație să nu mai aibă masă osoasă pentru o nouă operație la cele două șolduri.

Soluția găsită este o operație la Clinica Nova Vita, unde i s-ar putea pune o proteză care l-ar ajuta 20 de ani. Costul protezei este de aproximativ 9.000 de lei, iar operația și pregătirea postoperatorie costă 12.300 de lei pentru un picior.

Asociația Rădăuțiul Civic a sărit în ajutorul acestei familii greu încercate și a făcut cunoscută povestea soților Lungu. „Am donat la rândul nostru, atât cât am putut. Până acum, Dumitru și Mădălina nu au cerut ajutor public și au încercat să ducă aceste greutăți singuri, însă au ajuns într-un punct în care nu mai fac față”, au spus reprezentanții asociației rădăuțene.

Cei care vor să-l ajute pe Dumitru să poată aduce din nou un venit în familie și să aibă grijă de soția sa pot să doneze orice sumă în conturile deschise la Raiffeisen Bank
Cod swift: RZBRROBU, Cont EURO: RO23RZBR0000060021497604, Cont LEI: RO78RZBR0000060018837650. Titular: Dumitru Lungu, telefon
0741 796 841.

 


În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat din Rădăuți, de 32 de ani, are nevoie urgent de proteze la picioare.
 Vizualizări articol: 2052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat din Rădăuți, de 32 de ani, are nevoie urgent de proteze la picioare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei