Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2020 - Anul XXV, nr. 170 (7475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ioan Stan consideră că liberalii vor să amâne alegerile locale de anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că liberalii se pregătesc să amâne alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie, de teamă că le vor pierde. Ioan Stan a spus că în ultima perioadă de timp se poate observa că degringolada guvernării PNL îi afectează tot mai mult pe români. „Pe zi ce trece, cabinetul Orban pare tot mai depășit de situație și vedem acest lucru mai cu seamă în declarațiile publice. Astfel, un oficial anunță că vor dubla alocațiile, altul vine și infirmă acest lucru, alt oficial susține că vor mări pensiile din septembrie potrivit legii, altul zice că vor mări numai cu 10% sau 15%. Le atragem atenția că dacă nu respectă legile cu privire la dublarea alocației și mărirea cu 40% a punctului de pensie, PSD va depune moțiune de cenzură scăpând țara de acest <nenorocit> de Guvern”, a precizat Ioan Stan. El a subliniat că mai mult, aceeași retorică lipsită de consecvență este prezentă și în discursul cu privire la alegerile de pe 27 septembrie, liberalii lăsând să se înțeleagă că și acestea pot fi amânate. „Acest lucru ne face să credem fie că pun ceva la cale sau că știu ceva ce noi nu cunoaștem, sau pur și simplu se tem că vor pierde alegerile și încearcă să prelungească cât mai mult acest deznodământ”, a precizat liderul PSD Suceava.

El a adăugat că din păcate nu doar declarațiile membrilor Guvernului PNL demonstrează lipsa de capacitate administrativă a acestora, ci și datele economice confirmă haosul actualei guvernări. Ioan Stan a declarat că după opt luni de guvernare PNL scăderea economică este de -9%, în România sunt peste un milion de șomeri, iar pensia minimă și punctul de pensie nu au beneficiat de nici o creștere. Stan a subliniat că aceste lucruri se întâmplă după ce în timpul guvernării PSD, creșterea economică medie a fost de +5,2%, s-au înregistrat 5,7 milioane de angajați, pensia minimă a crescut cu 76%, iar punctul de pensie a fost mărit cu 45%.

„Aceeași abordare lipsită de perspectivă și realism o observăm inclusiv la administrația liberală județeană, unde președintele Consiliului Județean Suceava prezintă ca pe o mare reușită faptul că guvernul PNL a alocat  fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, asta deși nu există guvern postdecembrist care să nu fi dat bani pentru calamități. Este o normalitate și o practică curentă”, a declarat președintele PSD Suceava.

Pe de altă poarte, Ion Stan a mai precizat că tot președintele CJ Suceava a prezentat ca o „reușită extraordinară” și predarea amplasamentului magistralei de gaz Pojorâta-Vatra Dornei, el arătând că Gheorghe Flutur a uitat că dornenii ar fi trebuit să beneficieze de gaz de circa 15 ani, dacă el, în calitate de ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, nu s-ar fi opus traversării conductei de gaz spre stațiunea mai sus amintită.

„Și tot ca pe o <mare realizare> ne prezintă domnul Flutur decizia Blue Air de a utiliza serviciile aeroportului din Suceava în perioada 15 august-30 septembrie, cât timp aeroportul din Bacău este închis pentru modernizare. Realizare ar fi fost dacă compania menționată ar fi decis să rămână aici, dar nu va face asta, după cum nici alte companii nu au făcut-o în timpul mandatului domnului Flutur. Cu această ocazie i-am sugera să nu se  mai uite după ce zboară, ci mai degrabă ar coborî ochii în pământ să vadă situația drumurilor județene, să se ocupe de ele, mai cu seamă că pentru unele are bani alocați încă din timpul guvernării noastre, drumuri pe care refuză să le facă deoarece localitățile pe care le traversează au la conducere primari PSD”, a mai precizat Ioan Stan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan consideră că liberalii vor să amâne alegerile locale de anul acesta.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Ioan Stan consideră că liberalii vor să amâne alegerile locale de anul acesta3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei