Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2020 - Anul XXV, nr. 170 (7475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Poluare

”Monștrii de petrol”, moștenirea de la sediul defunctei Stații Peco din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fosta Stație Peco din Suceava, amplasată în cartierul Burdujeni, imediat după ce se traversează pasarela de cale ferată, pe partea stângă, se dovedește o bombă cu efect întârziat. Lucrările de curățare, remediere a solului și subsolului scot la lumină adevărați ”monștri”. Este vorba de reziduuri petroliere care s-au scurs în pământ în zeci de ani de funcționare a societății.

Până să fie preluată de austriecii de la OMV, Stația Peco Suceava era locul unde carburanții care se distribuiau în județ erau depozitați în rezervoarele existente pe terenul din cartierul Burdujeni. Din acele rezervoare au existat scurgeri importante de-a lungul timpului, și așa s-a ajuns ca acum terenul să fie poluat substanțial. Acesta a și fost motivul pentru care s-a apelat la o firmă specializată din județul Bihor, care are termen până în septembrie 2020 să decontamineze întregul areal.

Ceea ce au decopertat a ajuns și la nasul sucevenilor care locuiesc în zonă. Mai multe persoane s-au plâns de mirosul înțepător al hidrocarburilor, precum și de usturimi ale gâtului și ochilor. Problema a fost semnalată și comisarilor de la Garda de Mediu Suceava, care la începutul acestei săptămâni au mers la fața locului pentru a vedea care este situația în teren. Firma ar fi obținut inclusiv avizul de la Agenția de Protecția Mediului (APM) Suceava și ar avea obligația de a lua pământul de la fosta Stație Peco în vederea decontaminării pentru ca ulterior să-l readucă de unde a fost ridicat. Din datele pe care le avem, până în prezent s-a luat doar măsura suspendării activităților, ceea ce am constat și la fața locului, și se așteaptă sosirea la Suceava a celor care efectuează lucrările de ecologizare pentru a se stabili dacă sunt respectate procedurile acceptate și impuse de APM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Monștrii de petrol”, moștenirea de la sediul defunctei Stații Peco din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 5040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
”Monștrii de petrol”, moștenirea de la sediul defunctei Stații Peco din Burdujeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei