Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2020 - Anul XXV, nr. 170 (7475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri concrete

Deputatul Ioan Balan oferă detalii despre ajutoarele financiare oferite de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este de părere că programul de relansare economică lansat de Guvernul condus de Ludovic Orban va fi un real succes. Parlamentarul sucevean a oferit detalii despre ajutoarele financiare care vor fi oferite.

”Pentru firmele aflate în dificultate, Guvernul a pregătit într-o primă etapă un miliard de euro, bani nerambursabili, după cum urmează: 100 de milioane de euro, pentru micro-granturi 2.000 de euro pentru micile firme fără salariați, pentru PFA-uri, pentru ONG-uri cu activitate economică, culturală, artistică, cabinete medicale individuale; 350 de milioane de euro, pentru granturi cuprinse între 5.000 și 150.000 de euro/IMM în domeniile HoReCa, turism, transport, evenimente, industrii creative, edituri/librării; 550 de milioane de euro pentru granturi cuprinse între 50.000 – 200.000 euro pentru investiții în reconversia IMM-urilor; industria alimentară, energie, transport, echipamente, turism, confecții etc.”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal a amintit și de alte măsuri care se aplică deja pentru sprijinirea agenților economici.

”Pentru protejarea locurilor de muncă, Guvernul PNL va pune în aplicare măsura financiară de susținere a programului flexibil de muncă, prin plata a 75% din diferența dintre salariul brut pentru program normal de muncă și salariul brut pentru programul redus. La aceasta se adaugă ajutorul Guvernului, de 41,5% din salariul brut, dar nu mai mult de 41,5% din salariul mediu brut, pentru angajații sezonieri cu contract de muncă pe perioadă determinată pentru o perioadă de 3 luni sau pentru alți profesioniști - PFA-uri, întreprinderi individuale, profesii liberale. Și pentru lucrătorii sezonieri Guvernul acordă un sprijin financiar de 35% din remunerația unei zile de muncă, pentru o perioadă de 3 luni. Pe lângă aceste noi măsuri, sunt deja în implementare programele adoptate anterior precum IMM-Invest, plata șomajului tehnic, decontarea a 41,5% din salariul brut al angajaților întorși la muncă, sprijin de 2.500 lei pe lună pentru angajații noi tineri, pentru persoane în vârstă de peste 50 de ani sau pentru cei veniți din străinătate, distribuția de pachete alimentare și de igienă pentru persoanele vulnerabile și tichetele de masă pentru pensionari”, a mai precizat Ioan Balan.

Și la nivelul județului Suceava au fost alocate deja sume importante de bani. În cadrul programului național de racordare a gospodăriilor la rețelele de gaze naturale, lansat la Suceava, a primit deja o finanțare inițială de aproape un miliard de lei, semn că lucrurile se mișcă în direcția corectă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan oferă detalii despre ajutoarele financiare oferite de Guvern.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan oferă detalii despre ajutoarele financiare oferite de Guvern1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei