Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2020 - Anul XXV, nr. 170 (7475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În derulare

Au început înmatriculările candidaților la Universitatea ”Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce vineri, 17 iulie, s-au încheiat înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăți ale Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licență - învăţământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională, luni, 20 iulie, au început înmatriculările care vor continua până pe 29 iulie, fără zilele de sâmbătă și duminică, urmând ca pe data de 30 iulie să fie publicate rezultatele finale.

În această sesiune de admitere oferta educațională a universității a atras un total de 2.855 de candidați cetățeni români pentru programele de licență și conversie profesională, înregistrându-se o creștere cu aproximativ 15% față de anul trecut, respectiv de 850 de înscrieri pentru programele de masterat. Totodată au fost prelucrate 334 de dosare de înscriere depuse de români de pretutindeni și cetățeni străini. În această rundă de înscrieri, programele de licență și conversie profesională au cumulat 4.827 de opțiuni pentru cele 1.180 de locuri bugetate și 1.430 de locuri cu taxă scoase la concurs. Programele de masterat au cumulat 1.496 opțiuni pentru cele 600 de locuri bugetate și 690 de locuri cu taxă scoase la concurs.

Pentru a fi considerați admiși candidații înscriși au obligația să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Oferta USV în privința unui suport digital pentru studenți rămâne valabilă, astfel că toți candidații care se înmatriculează și devin studenți ai USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date, cu o durată de valabilitate de minimum 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În același timp, peste 30% dintre viitorii studenți pot primi anual burse, cu valori cuprinse între 600 și 1.100 lei. De aceste burse pot beneficia studenții care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original sau, în cazul în care liceul nu a eliberat încă diploma de bacalaureat, adeverința de absolvire în original, condiții de care pot beneficia doar studenții care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate.

Indiferent de poziția pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are șansa obținerii unui loc bugetat. Acest fapt devine posibil deoarece unii dintre colegii lui, plasați pe un loc superior, vor opta pentru alte programe de studiu din USV, eliberând locul atribuit inițial. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, bursă de studiu în valoare egală cu taxa de școlarizare pe care ei ar trebui să o plătească. Trebuie amintit și faptul că studenții care ocupă în urma înmatriculării un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) în urma rezultatelor obținute pe parcursul școlarizării, chiar și în timpul primului an de studiu. Lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obținute.

 

Programul noii sesiuni de admitere din luna septembrie

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie. Conform datelor primite, în perioada 7-15 septembrie se vor face înscrierile și se va susține interviul, pentru specializările unde nu există probe, pentru specializările care necesită susținerea unor probe înscrierile făcându-se în perioada 7-11 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică. Probele se vor susține în zilele de 14 și 15 septembrie, rezultatele fiind afișate pe 15 și 16 septembrie. Urmează zilele de depunere a contestațiilor, 16 și 17 septembrie, și în fine afișarea rezultatelor după contestații, pe 17 și 18 septembrie.

Înmatriculările sau confirmările de loc prin depunerea actelor în original, inclusiv pentru români de pretutindeni, au loc în perioada 16-18 septembrie, rezultatele finale fiind afișate pe 21 septembrie.

Pentru cele 14 domenii de doctorat care organizează concursul de admitere în sesiunea septembrie, perioada de înscriere va fi 7-11 septembrie. Oferta USV conține un total de 39 de locuri, dintre care 20 cu bursă pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 19 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă. 13 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni, 9 dintre acestea beneficiind de bursă. Acestora li se mai adaugă 80 de locuri cu taxă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început înmatriculările candidaților la Universitatea ”Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au început înmatriculările candidaților la Universitatea ”Ștefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei