Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2020 - Anul XXV, nr. 164 (7469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coronavirus

12 cazuri noi de Covid în județul Suceava, din 637 la nivel național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19 la nivel național crește îngrijorător, ceea ce face ca tot mai multe state să impună restricții de călătorie pentru români. Chiar dacă în județul Suceava locuitorii respectă, în marea lor majoritate, regulile sanitare și de distanțare fizică și numărul de cazuri noi a fost, în ultimele 24 de ore, de 12, ceea ce se întâmplă în țară ne afectează pe toți. Cele 12 cazuri noi de Covid-19 din județul nostru s-au înregistrat într-un număr de 177 de persoane testate. Dintre persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus, 6 au solicitat internare în spital. Alte 13 persoane care s-au vindecat de Covid au fost externate, în ultimele 24 de ore.

Din fericire, numărul pacienților cu Covid-19 din cele două spitale cu paturi pentru această categorie de pacienți a scăzut foarte mult. În Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ieri erau 87 de pacienți în pavilioanele Covid de la spitalul vechi, iar în Spitalul Municipal Rădăuți mai erau doar 16 pacienți cu Covid și 6 suspecți de îmbolnăvire. Vestea proastă este că a crescut numărul pacienților în stare gravă de la Terapie Intensivă și al celor ventilați mecanic: 14 pacienți cu Covid în Terapie Intensivă, dintre care 7 ventilați mecanic. Numărul total de pacienți internați în SJU Suceava era ieri de 529, dintre care 101 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 (la spitalul vechi și în ATI), 129 de pacienți în zona tampon, în așteptarea rezultatului la testul Covid și 299 de pacienți cu alte afecțiuni (non-Covid).

Numărul de locuri libere pentru pacienții cu Covid, în cele două spitale din județ, era ieri dimineață de 100 la Suceava și 87 la Rădăuți. Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 3.602 persoane declarate vindecate.

 

Situația în țară: 30 de decese în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat, ieri, că în ultimele 24 de ore în țară au fost înregistrate 637 noi cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe în Argeș - 90, Brașov și București – câte 62 de cazuri, Vâlcea – 53, Galați - 47, Prahova – 32, Ilfov – 24, Dâmbovița – 22 de cazuri noi.

La Terapie Intensivă în spitalele din țară erau 234 de pacienți.

Până în data de 14 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

Totodată, până ieri, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până ieri, 1.931 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat. În intervalul 13-14 iulie, orele 10.00, au fost înregistrate 30 decese (13 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, București, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la  persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 868.478 de teste.

GCS reamintește cetățenilor că au la dispoziție o linie TELVERDE (0800 800 165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

 

Peste 5.100 de români din străinătate au fost confirmați pozitiv cu Covid-19

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.108 au fost confirmați ca fiind infectați cu Covid-19: 1.885 în Italia, 561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 5 în Grecia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

La nivel european și global, până la data de 13 iulie a.c., au fost raportate 1.585.334 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 cazuri noi de Covid în județul Suceava, din 637 la nivel național.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 cazuri noi de Covid în județul Suceava, din 637 la nivel național0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bomboane de casă cu nuci Se fac ușor, chiar dacă așteptarea între etape durează mai mult, și este aproape ca o joacă de copii ornarea lor. Sunt absolut delicioase și impresionează categoric prezența lor delicată la orice candy bar sau ca simplă tratație dulce oferită... Citeşte