Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2020 - Anul XXV, nr. 164 (7469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Bejinariu consideră că de închiderea fabricilor Dorna Lactate este vinovat Guvernul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu este de părere că principalul vinovat de închiderea fabricilor de lapte Dorna Lactate, de la Vatra Dornei și Floreni, este Guvernul, deoarece nu a luat măsurile necesare astfel încât companiile să poată funcționa, implicit oamenii să aibă locuri de muncă și micii producători să aibă existența asigurată.

Principalul argument al deputatului PSD sunt cifrele oficiale ale Institutului Național de Statistică, potrivit cărora importul de lapte brut în România s-a majorat cu 41% în primele cinci luni ale anului 2020, față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, producția de lapte de consum a crescut cu 12%, a crescut și cantitatea produselor derivate, dar colectarea de la producătorii locali a scăzut.

„În timp ce România importă mai mult lapte brut, o companie franceză închide două fabrici de procesare a laptelui în județul Suceava și concediază mai mult de 150 de oameni. Promite că nu va stopa colectarea de la mici producători locali, dar o reduce. Este o dramă și ea este cauzată de lipsa implicării guvernului în a găsi mecanisme și instrumente care să ajute economia românească, muncitorii români, producătorii români”, a afirmat Bejinariu.

Acesta a subliniat că închiderea fabricilor înseamnă nu doar șomaj pentru angajații celor două fabrici, ci afectarea familiilor acestora și a micilor afaceri locale, prin scăderea puterii de cumpărare a familiilor în care unul sau ambii membri ai familiei și-au pierdut locul de muncă.

Deputatul PSD susține că exemplul închiderii fabricilor din Dorna poate fi extrapolat și la alte industrii. „Crește haotic importul de produse alimentare, lipsesc soluțiile guvernului de a ajuta producția locală, întârzie implementarea pachetului economic fantomatic pe care premierul Orban îl promite de trei luni și angajații români pleacă în șomaj. Încurajarea importurilor și lipsa preocupării pentru producătorii locali, pentru angajații români constituie un act iresponsabil al unui guvern de diletanți. Cum să ajungă sute de șomeri și producători locali să trăiască în agonie, în timp ce economia merge invers decât trebuie? Cum să ajungă să se închidă fabrici de lactate în Floreni și Vatra Dornei, locul de naștere al unui brand care se va produce în altă parte, în timp ce România importă semnificativ mai mult lapte brut? Cum să treacă luni de zile în care promiți, ca guvern, că oferi compensații și pachete de măsuri care să redreseze economia, iar în acest timp să nu faci absolut nimic pentru soarta oamenilor și companiilor? E neștiință, e rea-credință sau pur și simplu nerozia conduce România”, este concluzia deputatului Eugen Bejinariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu consideră că de închiderea fabricilor Dorna Lactate este vinovat Guvernul.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bejinariu consideră că de închiderea fabricilor Dorna Lactate este vinovat Guvernul1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bomboane de casă cu nuci Se fac ușor, chiar dacă așteptarea între etape durează mai mult, și este aproape ca o joacă de copii ornarea lor. Sunt absolut delicioase și impresionează categoric prezența lor delicată la orice candy bar sau ca simplă tratație dulce oferită... Citeşte