Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2020 - Anul XXV, nr. 164 (7469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Centrul de Examen Moldovița

17 candidați la bac au fost „eliminaţi din examen” după verificarea înregistrărilor video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

17 candidați la bacalaureat, înscriși la Centrul de Examen nr. 539 de la Liceul Tehnologic ,,Vasile Cocea” din Moldovița, au fost sancționați cu „eliminare din examen” după vizualizarea înregistrărilor audio-video. Verificările au fost efectuate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, în urma unei sesizări privind modul de derulare a examenului de bacalaureat la Centrul de Examen din Moldovița.

„Comisia județeană de bacalaureat a verificat modul de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, în acest centru de examen, prin ridicarea și vizualizarea înregistrărilor audio-video, conform art. 7 alin. 4) din OMEN nr.4950/27.08.2019. Verificările au evidențiat faptul că un număr de 17 candidați se încadrează în prevederile art.13, alin (5) din OMEN 4950/27.08.2019. În conformitate cu prevederile metodologiei de examen (art. 96, alin (3) din Anexa 2 la OMECTS 4799/31.08.2010 și art.13, alin. (6) și (7) din OMEN 4950/27.08.2019), toți cei 17 candidați au fost sancționați cu <Eliminare din examen>, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, fără dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat și anularea diplomelor de bacalaureat pentru cei promovați”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Ioan Cezar Anuței.

Conform Art. 13, „Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul. Candidaţii care încalcă regulile sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi <eliminaţi din examen>, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”. De asemenea, conform Art. 96, alin (3) din Anexa 2 la OMECTS 4799/31.08.2010: „În situația în care frauda este constatată după încheierea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat județeană/a municipiului București modifică rezultatele examenului, în sensul că respectivul candidat este considerat eliminat din examen. Dacă diploma de bacalaureat a fost completată, dar nu a fost eliberată candidatului, ea este anulată”.

 

Au fost sesizate organele de cercetare penală

Tot inspectorul școlar Ioan Cezar Anuței a precizat: „Calculul celor două sesiuni la care candidații <Eliminați din examen> nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a etapei speciale a examenului de bacalaureat”.

La nivelul IȘJ Suceava, a fost constituită o comisie de cercetare pentru cadrele didactice care au făcut parte din comisia Centrului de examen nr. 539 de la Liceul Tehnologic ,,Vasile Cocea” din Moldovița (comisie din care nu au făcut parte profesori care predau la Liceul Tehnologic ,,Vasile Cocea”), și au fost sesizate organele de cercetare penală. Reprezentanții IȘJ Suceava au făcut trimitere și la Art. 7 alin. 4) din OMEN nr. 4950/27.08.2019, în care se spune că „În vederea asigurării desfăşurării corecte a examenului de bacalaureat, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi comisiile de bacalaureat judeţene/Comisia de bacalaureat a municipiului Bucureşti verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen (...) din centrul respectiv”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 candidați la bac au fost „eliminaţi din examen” după verificarea înregistrărilor video.
 Vizualizări articol: 4517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
17 candidați la bac au fost „eliminaţi din examen” după verificarea înregistrărilor video5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bomboane de casă cu nuci Se fac ușor, chiar dacă așteptarea între etape durează mai mult, și este aproape ca o joacă de copii ornarea lor. Sunt absolut delicioase și impresionează categoric prezența lor delicată la orice candy bar sau ca simplă tratație dulce oferită... Citeşte