UnionCars Ford Suceava
 
miercuri, 15 iul 2020 - Anul XXV, nr. 164 (7469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8347 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1033 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bomboane de casă cu nuci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se fac ușor, chiar dacă așteptarea între etape durează mai mult, și este aproape ca o joacă de copii ornarea lor. Sunt absolut delicioase și impresionează categoric prezența lor delicată la orice candy bar sau ca simplă tratație dulce oferită la o cafea. Aceste bomboane, a căror rețetă a ajuns de doar câțiva ani la gospodinele din România prin doamnele care au lucrat prin străinătate, sunt de fapt de origine braziliană, se numesc acolo ”camafeu”, adică medalion, iar în acea țară sunt un adevărat simbol pentru mesele festive și ceremonii de familie.

Avem nevoie de:

O conservă de lapte condensat dulce de 400g, 150 g miez de nucă, 2 gălbenușuri crude, o lingură cu vârf de făină albă, 50g unt gras sau margarină, zahăr vanilat, 300g zahăr pudră, o lingură lapte sau lămâie, 200g zahăr tos

Preparare:

Rumenim foarte puțin nucile în tigaie fără ulei. Trebuie doar să le uscăm. Jumătate dintre ele le păstrăm cât mai întregi pentru decor, iar restul le măcinăm. Amestecăm laptele condensat, nuca măcinată, untul, făina, gălbenușurile, zahărul vanilat și le fierbem la foc mic, amestecând mereu, până ce compoziția se desprinde de pe vas la manevrare. Trebuie să rezulte o pastă destul de groasă. Dăm vasul deoparte, punem pasta într-o pungă și lăsăm totul la temperatura camerei o oră sau până ce totul este la temperatura mâinii. Cu mâna unsă cu puțin unt topit modelăm bile sau mici forme alungite, pe care le tăvălim bine prin zahăr tos și le punem pe un platou fără să se atingă unele de altele. Dăm totul la frigider pentru 12 ore, timp în care bomboanele se întăresc bine. Într-un vas foarte curat punem zahărul pudră, amestecăm zeama de lămâie sau laptele şi nu turnăm mai mult, chiar dacă pare că pasta este extrem de densă și nu se poate amesteca. Punem vasul să se încălzească pe baie de apă clocotită. Când glazura are consistență de smântână groasă, cu o furculiță scufundăm pe rând fiecare bomboană în glazură, o scuturăm ușor ca să se scurgă excesul, punem bomboana glazurată pe hârtie de copt și presăm ușor deasupra o bucată de miez de nucă. După ce am glazurat toate bomboanele, le lăsăm la loc răcoros, dar nu în frigider, până se usucă glazura, adică 6-12 ore. Se pot consuma imediat sau păstra până la o săptămână în borcane bine închise, la rece. Sunt cremoase, fine și gustoase, foarte dulci și aromate.  (Iuliana Tiță)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bomboane de casă cu nuci.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bomboane de casă cu nuci0.05

Facos Suceava
Iulius Mall Suceava
MedClinic
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Toyota - Programul Rabla 2020
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bomboane de casă cu nuci Se fac ușor, chiar dacă așteptarea între etape durează mai mult, și este aproape ca o joacă de copii ornarea lor. Sunt absolut delicioase și impresionează categoric prezența lor delicată la orice candy bar sau ca simplă tratație dulce oferită... Citeşte