Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2020 - Anul XXV, nr. 157 (7462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Lucrări ale cercetătorilor USV, medaliate cu aur la un salon internațional de inventică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenți, cercetători și cadre didactice ai Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava au primit recunoașterea valorii în domeniul cercetării, în timpul prezenței în cursul lunii iunie la Salonul Internațional al Inventicii și Inovării INTARG din Polonia. Desfășurată sub auspiciile Ministerului Cercetării și Ministerului Economiei și Dezvoltării, cea de a XIII-a ediție a manifestării a reunit invenții din peste 70 de institute de cercetare, universități și firme din 15 țări, jurizarea desfășurându-se online.

România a fost reprezentată de Forumul Inventatorilor Români, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Echipele de studenți, cercetători și cadre didactice din universitatea suceveană, în special din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, au participat cu 4 lucrări, obținând rezultate și un palmares de invidiat, constând în trei medalii de aur și una de argint.

 O primă medalie de aur a fost obținută pentru lucrarea ”Device for continuous skeletal traction”, avându-i ca autori pe Cenușă Mihai, Poienar Mihaela, Milici Laurențiu, Rață Mihai, Irimia Daniela, Pentiuc Radu-Dumitru, Lupu Elena și Afanasov Ciprian. O altă medalie de aur au primit-o pentru lucrarea intitulată ”Automatic ice remover device for aerial power lines” un colectiv de autori format din Cenușă Mihai, Poienar Mihaela, Milici Laurențiu-Dan, Graur Adrian, Ungureanu Constantin, Atănăsoae Pavel, Bobric Crenguța-Elena și Popa Cezar-Dumitru.

Cercetătorii suceveni ai USV au fost premiați cu încă o medalie de aur pentru lucrarea intitulată ”System for monitoring the activity of a person in the office”, ai cărei autori sunt Milici Laurențiu-Dan, Poienar Mihaela, Nițan Ilie, Ungureanu Constantin, Grosu Oana, Pocriș Marcel, Toader V. Eusebiu și Medrihan Nicolae.

De asemeni o medalie de argint au primit pentru lucrarea ”Automatic command control system”, ai cărei autori sunt Toader V. Eusebiu, Poienar Mihaela, Milici Mariana Rodica, Rață Gabriela, Prodan Cristina, Vlad Valentin, Nițan Ilie și Ungureanu Constantin.

În urma rezultatelor de excepție obținute în cadrul salonului, coordonatorul grupului din cadrul USV, şef lucrări dr. ing. Constantin Ungureanu, a declarat:

„Activitățile de cercetare și inventică din Universitate s-au desfășurat în condiții normale pe întreaga perioadă a acestui an, cu respectarea unor condiții care să asigure siguranța celor implicați. Am încurajat și sprijinit mereu studenții care doresc să-și dezvolte abilitățile de inventator și să-și pună în valoare potențialul creativ, punându-le la dispoziție infrastructura necesară lucrului de la distanță”.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări ale cercetătorilor USV, medaliate cu aur la un salon internațional de inventică.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrări ale cercetătorilor USV, medaliate cu aur la un salon internațional de inventică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei