Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2020 - Anul XXV, nr. 157 (7462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Duminică

Turist accidentat pe circuitul Pietrele Doamnei din Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost luat cu ambulanța de pe masivul Rarău după ce a suferit un accident în timp ce se deplasa pe circuitul Pietrele Doamnei. Accidentul s-a petrecut în cursul zilei de duminică, iar până să fie preluat de ambulanță, bărbatul a primit ajutor din partea echipelor de la Serviciul Salvamont Suceava. Bărbatul a suferit o fractură la piciorul drept, o rană destul de serioasă. Reprezentanții Salvamont Suceava spun că accidentul s-a produs în special din cauza faptului că bărbatul nu era echipat corespunzător. Duminică, pe Rarău au fost circa 3.000 de oameni, iar mulți dintre ei s-au aventurat pe trasee fără a avea un minim de echipament de munte.

”Tragem un semnal de alarmă vizavi de conduita și echipamentul cu care oamenii vin pe munte. Deși avem echipe de la Salvamont care îi avertizează verbal pe oameni să nu plece pe trasee dacă nu au în picioare o gheată sau ceva mai trainic. Din păcate, mulți dintre ei ignoră aceste avertismente și îi întâlnim prin zone unde echipamentul de munte este esențial. Am întâlnit oameni în sandale, în șlapi sau sub influența băuturilor alcoolice, ceea ce îi expune riscului unor accidente foarte grave”, a arătat Voicu Raia, șeful Serviciului Salvamont Suceava.

În plus, unele persoane angrenează pe trasee și copii mici, expunându-i inutil unor riscuri care le pot pune viața în pericol.

Voicu Raia a menționat că în perioada următoare vor fi amplasate mai multe indicatoare de avertizare pentru ca turiștii să afle și pe această cale că trebuie să dea dovadă de mai multă prudență înainte de a pleca la drum, în special pe circuitul Pietrele Doamnei, unde sunt și zone cu grad de dificultate ridicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turist accidentat pe circuitul Pietrele Doamnei din Rarău.
 Vizualizări articol: 1536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turist accidentat pe circuitul Pietrele Doamnei din Rarău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei