Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2020 - Anul XXV, nr. 157 (7462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări reluate după inundații

Zona de Agrement de pe malul râului Suceava începe să prindă contur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viitoarea zonă de agrement a Sucevei, a doua, care este în curs de amenajare pe malul râului cu același nume ca și orașul pe care îl traversează, începe să prindă contur.

După ce o scurtă perioadă lucrările au fost sistate din cauza pericolului reprezentat de inundații, fiind emis inclusiv cod roșu de avertizare hidrologică, acum, acestea sunt reluate și primele alei pe care sucevenii vor ieși la plimbare, să petreacă timpul liber pe malul apei, sunt deja configurate.

Prezent în teren, să verifice investițiile municipalității aflate în derulare, primarul Ion Lungu a spus: “Apa s-a retras și am început să montăm granitul. Dimineață am avut o discuție cu reprezentanții firmei care lucrează la documentația de consolidare a malurilor și i-am rugat să o finalizeze cât mai repede”.

Inundațiile care au avut loc nu au produs pagube, dar au stânjenit lucrările timp de câteva zile, până s-a retras apa.

De altfel, zona de agrement a fost proiectată din start într-o zonă inundabilă, din această cauză fiind gândită cu multe alei, piste de bicicletă, terenuri de sport, dar nu și cu clădiri.

Contractul de execuţie a viitoarei zone de agrement de pe malul râului Suceava, în valoare de 16.264.015,87 de lei, este pus în practică de asocierea SC General Construct - SC Art Peisaj SRL.

Noua zonă de agrement este în curs de amenajare pe malul dinspre Centru al râului Suceava, de o parte şi de alta a podului, pe o suprafață totală de 15 ha.

Ulterior demarării lucrărilor, municipalitatea suceveană și cu Apele Române Bacău au stabilit un proiect de protejare a viitoarei zone de agrement, pe o lungime de 1,6 km, de posibilele inundații care apar în perioadele ploioase.

Firma care se ocupă de realizare urmează să predea curând proiectul, care va sta la baza unui nou parteneriat cu Apele Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona de Agrement de pe malul râului Suceava începe să prindă contur.
 Vizualizări articol: 2171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Zona de Agrement de pe malul râului Suceava începe să prindă contur1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei