Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2020 - Anul XXV, nr. 102 (7407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

În Suceava numărul de cazuri noi își menține descreșterea: 18 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de cazuri noi confirmate cu COVID-19 în județul Suceava își menține trendul descrescător. Grupul de Comunicare Strategică a comunicat duminică, 3 mai, pentru județul Suceava, un număr total de 2.899 de cazuri, ceea ce înseamnă 18 cazuri noi în ultimele 24 de ore. În data de 1 mai au fost 94 de cazuri noi, iar în 2 mai, 22 de cazuri noi.

Conform informării de presă transmise duminică de Prefectura Suceava, la nivelul județului Suceava, până la această dată au fost efectuate 12.402 teste, județul Suceava având o capacitate de testare peste media națională.

Până la data prezentului comunicat au fost externate din spital 1.272 de persoane și au fost declarate vindecate 675 de persoane. Un număr de 148 de suceveni infectați cu COVID-19 au murit.

Duminică, la nivelul județului Suceava se aflau în autoizolare la domiciliu 674 de persoane, iar în carantină instituționalizată  562 de persoane. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID-19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 13.806 persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 1.922 persoane.

Activitățile desfășurate în contextul răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore, în județul Suceava, au constat în 82 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 660 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 270.380 lei. Totodată au fost constatate 5 infracțiuni în context, fiind înregistrate 3 dosare penale în care au fost cercetate 3 persoane.

În perioada de referință au fost depistate 103 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 198.000 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 11 fapte de natură contravențională (5 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 6 alte contravenții în context). Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 25.430 lei (24.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 1.430 lei alte contravenții în context). Totodată a fost constatată o infracțiune.

Până în data de 3 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 790 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din țară, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în țară au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai a.c. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu”, a precizat GCS.

La Terapie Intensivă, în acest moment, în spitalele din țară sunt internați 255 de pacienți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Suceava numărul de cazuri noi își menține descreșterea: 18 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În Suceava numărul de cazuri noi își menține descreșterea: 18 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei