Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2020 - Anul XXV, nr. 102 (7407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Soluții noi

Tuneluri de dezinfecție produse și omologate de firma suceveană Automotive Albaca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noile condiții sanitare impuse în contextul apariției epidemiei de Covid-19 au făcut să apară solicitări de realizare și montare a unor dispozitive de dezinfecție la intrările în instituții, fabrici sau spații cu mișcare umană importantă. În întâmpinarea acestor noi cerințe, firma suceveană Automotive Albaca SRL a produs și omologat astfel de tuneluri de dezinfecție, câteva fiind deja livrate beneficiarilor.

Compania Automotive Albaca SRL are ca principal obiect de activitate construcția și carosarea de mașini, cu pondere în amenajarea interioară a microbuzelor și autocarelor, fiind carosieri autorizați. Principalul partener al firmei este constructorul german Mercedes Benz, ale cărui microbuze sau autobuze ajung direct în halele companiei sucevene, pentru a fi amenajate interior. În paralel cu carosările, firma este producătoare de tapițerii auto, tapițerii de mobilier, deci pentru tot ce înseamnă interioare auto, de la autoturisme la autocare mari.

 

O nouă orientare spre producerea tunelurilor de dezinfecție

Ținând cont de contextul Covid din momentul de față și din cauza faptului că transportul de persoane s-a sistat în această perioadă, iar fabrica producătoare de microbuze - autobuze și-a încetat temporar activitatea, firma suceveană s-a profilat pe producerea tunelurilor de dezinfecție, pentru care a crescut cerința în ultima perioadă.

 Compania Automotive Albaca cu sediul în municipiul Suceava, vizavi de Petrom Ițcani, în zona fostului IFET, produce în acest moment tuneluri de dezinfecție, produse care au certificat de omologare. Capacitatea de producție a acestor tuneluri de dezinfecție este între 10 și 20 de bucăți pe zi, primele 10 tuneluri fiind deja livrate către aeroport, firme locale sau școli din zona Sucevei. Aceste dispozitive de dezinfecție sub formă de tunel sunt solicitate în general de către firme de producție. Zeci de angajați ai unei firme care vin zilnic la muncă și-ar dori să se simtă în siguranță și atunci aceste tuneluri amplasate la intrarea în sediul firmelor constituie soluția pentru siguranța lor la locul de muncă. În afara unor fabrici sau a unor firme private, aceste tuneluri sunt de asemenea destinate și instituțiilor publice, hoteluri, școli, oriunde se înregistrează activitate cu mai mult personal.

 

Tuneluri ușor de montat și de exploatat

Ca mod de funcționare, aceste tuneluri de dezinfecție au două moduri de acționare pentru declanșarea dezinfecției pentru care au fost proiectate și realizate. Un prim mod de acționare este cu buton cap-scară montat la intrare în tunel, care va fi acționat și se va declanșa pulverizarea substanței prin 5 diuze, timp de 10-15 secunde.

Un al doilea tip de acționare a declanșării dezinfecției este cu senzor de prezență. Omul ajunge în fața tunelului și este detectat de senzorul care declanșează pompa pentru pulverizare, se aprinde un led ambiental în spate și substanța se pulverizează timp de 20 de secunde asupra persoanei care trece prin tunel și pleacă mai departe.

Începând de săptămâna aceasta, compania Automotive Albaca va monta opțional pe aceste tuneluri de dezinfecție o cameră cu termoviziune, care va măsura temperatura fiecărei persoane care va trece prin tunel. În cazul în care temperatura unei persoane depășește 37,5 grade Celsius, acest lucru va fi afișat prin intermediul unui semnal luminos. Acest lucru a fost cerut și de către șeful statului, care în cadrul unei conferințe de presă de săptămâna trecută a arătat că la intrarea în instituții vor trebui montate aceste camere cu termoviziune. Conducerea firmei s-a gândit, în aceste condiții, să adapteze aceste camere pe tunelurile de dezinfecție.

 

Construcții ușoare, autonome și la prețuri avantajoase

Din punct de vedere constructiv aceste tuneluri sunt construcții metalice ușoare, tratate special pentru mediul umed, lesne de montat, ridicat sau mutat de numai două persoane. Instalația de pulverizare este compusă dintr-o pompă de presiune de 5,5 bari, a cărei alimentare se poate face, în funcție de cerințe, de la priza de 220 volți sau de la o baterie acumulator de 12 volți, în cazul în care se dorește autonomia construcției. În interiorul tunelului, care poate avea lungimi de 1 sau 1,5 metri, se pășește pe un covor pentru decontaminare, iar lichidul dezinfectant folosit se adună într-un recipient de colectare. Tunelul are un sistem de ancorare în cazul în care se montează în afara clădirii, pentru a fi protejat de vânt.

Alimentarea cu substanță a tunelurilor se va face în funcție de numărul de persoane care trec zilnic prin acestea, firma oferind și substanța de dezinfecție pe bază de alcool, pe care o livrează la preț de producător.

Prețurile unor astfel de tuneluri încep de la 4.000 de lei fără TVA, iar în funcție de dotări prețurile lor pot ajunge la 5.000-5.500 lei.

Informațiile despre produsele firmei Automotive Albaca le puteți găsi pe site-ul companie, www.automotivealbaca.ro, iar pentru comenzi sunați la telefoanele 0754 706995 sau 0744 631405 sau folosiţi e-mailul office.albaca@gmail.com .

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tuneluri de dezinfecție produse și omologate de firma suceveană Automotive Albaca.
 Vizualizări articol: 3496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tuneluri de dezinfecție produse și omologate de firma suceveană Automotive Albaca3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei